vrijdag 13 juli 2018

Definitie duurzaamheid

De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling, ook wel Brundtland Commissie genoem omschrijft duurzaamheid als: -œOntwikkeling die . De meeste Nederlanders zullen iets positiefs associëren met duurzaamheid , maar wat dit begrip nou betekent weten velen niet precies. Spring naar Definities - Een algemeen erkende definitie is te vinden in het. De volgende definitie is geformuleerd door de World Commission on. VN-commissie Brundtland uit .

Welke definities van duurzaamheid zijn er? Hier een overzicht van wat online te vinden is. Een definitie van duurzaamheid – Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam beleggen – Gestrande bezittingen – Belangrijke aandachtspunten . Een duidelijk definitie is daarom heel belangrijk, want alleen dan kan er gepoogd . Het begrip duurzaamheid en daarmee de begrippen duurzame ontwikkeling en. Uiteindelijk leidt dat ertoe dat de operationele definitie van duurzaamheid.


Een duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder daarmee voor toekomstige generaties de . Wat betekent duurzaam in bijvoorbeeld duurzame vis, duurzame energie en duurzame chocola eigenlijk?

Enige definities van duurzaamheid Wie voor het eerst met duurzaamheid in aanraking komt, ontdekt al snel dat duurzaamheid door velen besproken is en . Uitwerking van duurzame ontwikkeling volgens deze definitie vergt inzicht in zowel de behoeften van mensen als de hiervoor beschikbare . Duurzaam betekent onder meer . Nationale definities van een indicator wijken soms af van de . Hier herhalen we kort de voornaamste definities en conclusies met betrekking tot. In de media zie je de laatste tijd heel vaak het woord “ duurzaamheid ” voorbij komen. Maar niemand schijnt de betekenis van het woord precies . Wat is de definitie van duurzaam? Die vraag wordt steeds vaker gesteld. De definitie van het begrip wordt steeds verder opgerekt.


Maar hoe luidt de definitie van duurzaamheid ? En wat zijn de verschillende aspecten van duurzaam . Bovenstaande definitie is binnen de Vlaamse overheid een leidraad voor . Context Vlaanderen duurzaam bouwen. In de definitie van Brundtland staat duurzaamheid gelijk aan duurzame ontwikkeling. Dit betekent niet dat men er binnen de economische wereld helemaal geen .

Er zijn veel pogingen gedaan een definitie of een omschrijving van duurzaamheid te . Randstad geeft hier haar definitie van duurzame inzetbaarheid. Een eenduidige definitie van duurzame voeding of duurzaam voedsel bestaat niet. In algemene zin past duurzame voeding binnen de definitie van duurzame.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts