woensdag 18 juli 2018

De linde bijen

Imkerij de Linde voor al uw imkersartikelen, Nederlandse honing, stuifmeel,. Aanbieding imkersjack kopen bij Imkerij De Linde. Naar de oorzaken voor dit verschijnsel. Voor bijen betekenen bomen die als drachtplant gelden, een zekere voedselbron.


De Lindenfamilie is voor bijen een belangrijke groep bomen die slechts beperkt stuifmeel geven maar dit compenseren met een grote hoeveelheid nectar. Lang voordat bijen door mensen werden gehouden, werd honing van in het wild levende.

De Linde is meestal de laatste belangrijke dracht voor de imker. Linde behoort de belangrijkste drachtplanten voor honingbijen. Deze bomen leveren veel stuifmeel en nectar die bijen voor hun bestaan nodig hebben.


Ze speurt naar wilde bijen. Op onze landgoederen De Haere en Nieuw Rande worden de komende tijd lindebomen geplant met als doel de leefomgeving te verbeteren voor de bij. Bijen houden van linden (deel 2). Vroeger waren er nog zekerheden.


De uitbundige lentebloei stuwde de bijenvolken naar hun hoogtepunt,. Naast het houden van bijen houdt Imkerij De Linde zich bezig met de verkoop van imkersartikelen, verkoop en inkoop van honing, verkoop van .

Linde heeft veel positieve eigenschappen waar mensen al eeuwen gebruik van maken: loofvoer voor het vee, in de heelkunde, in de bijenteelt en als vezel-, . De linde is een grote boom die de meeste . De bijen maar ook de imker worden er onrustig van. Tilia tomentosa en de geschiktheid van deze uitheemse soort als. Voor niet- bijenhouders geldt als belangrijk nadeel van de linde het . De klimaatverandering schijnt ook invloed te hebben op de bijen : het najaar duurt. Linde , acacia en paardenbloem, krokus, narcis, tulp en sneeuwklokjes in de . Zijn bloei in juni en juli valt gelijk met die van enkele andere lindensoorten , zodat bijen specifiek op linden vliegen om nectar en stuifmeel te . Vandaag zijn de eerste bloemetjes van de lindebomen opengegaan, de bijen beginnen er goed op te vliegen, het is weer leuk het gezoem te . De aantallen dode honingbijen en hommels onder een linde kunnen dus soms even hoog zijn.


De impact op hommelkolonies is echter veel . Imkerij De Linde verkoopt producten van de bijen zoals honing, stuifmeel, koninginnegelei en een nieuw product: OLLAND ROYAL. Spring naar Wetenschappelijk onderzoek naar dode hommels en andere bijen. Onder een winterlinde en een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts