woensdag 25 juli 2018

Hortensia planten snoeien

Deze plant met de mooie kleurige bloemen is erg makkelijk in onderhou maar wel moet je de hortensia snoeien. Tip: In onze shop vind je . De populaire hortensia snoeien : wanneer, hoe en waarom? Snoei het eventuele zieke, dode hout uit de plant.


Hortensia snoeien : uitleg per soort.

Zowel in de woonkamers als in de tuin. Een hortensia planten of een hortensia snoeien ? Plant hortensia in de border, in een perk of in een grote pot. Met de juiste verzorging en snoeiwijze geniet u elk jaar volop van de prachtige . Moet u uw hortensia snoeien of niet en wanneer dan?


Het hangt af van welke hortensia u heeft. Lees hier welke soorten u snoeit en hoe u dit .

Benieuwd hoe je een hortensia moet snoeien ? De bloemen blijven dan iets kleiner, maar de hele plant wordt voller en steviger. Het onderstaande stappenplan . Oude planten kan je verjongen door zonodig , na de bloei, de dikste oude takken. Verzin echter vooraleer je begint te snoeien.


Het snoeien van je hortensiaplanten hangt af van de soort die je hebt. Alleen om de plant groeikrachtig te houden, is het nodig om hem ongeveer om de vier jaar te . Om te voorkomen dat je hortensia andere planten overschaduwt, is snoeien dus goed. Bovendien geldt: snoeien is bloeien! Zou je alle takken vervolgens in voorjaar flink terugsnoeien , dan zal de plant geen bloemen geven. Toch is het aan te raden om een volwassen Hydrangea m. De hortensia is een romantische plant die onderhoudsvriendelijk is.


Wilt u uw hortensia snoeien zodat deze mooi blijft bloeien? Volg dan de juiste stappen. Snoei is niet aan te raden, deze plant is op zijn mooist als hij zich volledig kan . Het in de tuin planten van de Hydrangea moet met enige aandacht gebeuren.

Wanneer de hortensia in de tuin goed wordt verzorg zal de plant steeds . Een van de voordelen is dat het snoeien van de hortensia niet noodzakelijk is. Toch kan het zijn dat de hortensia te groot wordt of misschien slordig begint te . Ook de vorm kunt u in stand houden door hem af en toe te snoeien. Dit tot ongeveer 30cm boven de grond. Hoe en wanneer moet je de hortensia snoeien ? Dat hangt van de soort hortensia. Snoei de plant dan wat minder diep terug.


Soorten die bloeien op tweejarig . De juiste gron snoeiwijze en genoeg water zijn voor deze plant van belang. Als je gaat snoeien is het belangrijk dat je weet welke soort hortensia je hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts