dinsdag 31 juli 2018

Kip broeds

De kip legt namelijk geen eieren en verzwakt behoorlijk door het broeden. Sommige kippen zijn zo hardnekkig broeds dat ook niks lijkt te . Waarom wordt een kip eigenlijk broeds ? Dat heeft veel met het ras te maken ook. Het ene ras heeft daar meer instinct voor dan het andere.


Het is niet moeilijk om te zien of uw kip broeds is omdat het haar gedrag sterk zal veranderen.

Waaraan u het waarschijnlijk het eerst zal merken is haar slechte . Blijft een hennetje constant op het nest zitten en pikt ze naar degene die de eitjes onder haar wil weghalen, dan is ze waarschijnlijk broeds. Broeds zijn is een heel normale eigenschap van kippen. Wyandottes kunnen makkelijk broeds worden en zijn ook goede kloeken voor hun . Hoeveel keer per jaar wordt een kip broeds ? Ik heb er eentje die voor de 2e maal broeds is op amper weken tijd.


Kippen planten zich voort door middel van het uitbroeden van eieren. Je kip is broeds als ze constant op haar nest zit om eieren uit te broeden. Geef je dier dan legvoeder en laat de eieren van andere kippen.

Het laten liggen van eieren is vaak bevorderlijk voor de broedlust. Tegen andere kippen neemt ze een afwerende houding aan door de vleugels . Onze kriel kip is al zeker maanden broeds. Ze komt wel vaak (keer per dag of keer in de zoveel dagen) er even af om wat te eten. Ik heb een probleempje met een van mijn nieuwe kippen. Spring naar Broeden bij kippen - Tijdens het broeden verandert het gedrag van een broedse kip.


De kip trekt zich dan terug op de plaats waar zij . Een kip die op haar nest blijft zitten is broeds en wil haar eieren uitbroeden. Kippen houden: verzorging tijdens het broeden kip ei leggen eieren dagen broeden. Ik heb ook hennen die nog nooit broeds geweest zijn. Als je je bedenkt dat een kip de hele dag op zoek naar voedsel is en dan als broedse hen minimaal eet, . Een broedse kip herken je snel aan haar obsessieve nestgedrag.


Broedsheid houdt in dat de kip klaar is om eieren uit te broeden waar . Tja de titel is duidelijk denk ik. In het begin heb ik hier ook een topic over geopend en toen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts