donderdag 19 juli 2018

Soorten teken

De honderden verschillende soorten teken zijn onder te verdelen in harde en zachte teken. Bij de harde teken , die ongeveer procent van het aantal soorten uitmaken, bevindt zich op de achterkant en de voorkant van het lichaam een enkelvoudig of. In Europa vind je voornamelijk de zogenaamde schapenteek Ixodes ricinus.


De harde teken hebben een harde schild op hun rug en kunnen enkele dagen op de huid . Niet alle teken dragen ziekten met zich mee. Kunnen ze je wel besmetten?

Er zijn verschillende soorten bekend. Deze pagina biedt informatie over teken in het algemeen en de teek Ixodes ricinus in het. Ongeveer 8soorten teken zijn er wereldwijd geïdentificeerd. Teken vallen niet uit de bomen, zoals dat vaak gedacht wordt, maar ze leven vooral in.


Wat weet jij over teken en hoe voorkom jij een tekenbeet? Ziekteverwekker van Lyme gevonden in soorten muggen . Net zoals bij de vlooien zijn er vele soorten teken waarvan er slechts een aantal belangrijk zijn. Hierbij hebben we het dan voornamelijk over de zogenaamde . Er bestaan groepen: harde teken:.

Deze teken hebben een hard schildje op hun rug. Teken zijn parasieten, wat betekent dat ze leven van bloed. Teken bijten zich vast in de gastheer, meestal merkt men daar niets van. Ze leven van opgezogen bloed en zijn uur per dag. Verschillende soorten teken : . Een goede aanleiding voor nadere bestudering.


Van de wereldwijd 800-tal soorten zijn er een 30-tal die bij de mens bloed zuigen. De bekendste Europese teek is de schapenteek (Ixodes ricinus). Teken leven van het bloed van gewervelde dieren: ze bijten zich vast in de huid en laten zich na een. Een tekenbeet voel je niet, omdat teken een verdovende stof inspuiten.


Er komen wereldwijd 8soorten teken voor. Ze hechten zich vast en zuigen bloed. Welke teken komen er voor in Nederland? Harde- en zachte teken verschillen van elkaar qua bouw en . In Nederland komen ongeveer soorten teken voor.


Hier leest u hoe teken verwijdert, waar teken het meest voorkomen in. Hieronder leest u wat teken precies zijn, welke soorten er zijn, hoe u een teek verwijdert . Dat de kleine bloedzuiger de ziekte van Lyme kan verspreiden, is ondertussen gekend.

Maar niet alle soorten teken. De teek die de meeste infecties bij onze huisdieren (en ons zelf) geeft is in Nederland de schapenteek . Sinds mensenheugenis geven teken overlast aan mens en dier. Op paarden komen alleen harde teken voor.


Een duidelijk kenmerk van een teek is dat er geen scheiding tussen kopborststuk en achterlijf bestaat. Hiervan zijn er 1in staat om pathogenen zoals bacteriën, virussen en protozoa, en sommige .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts