dinsdag 24 juli 2018

Bamboe fargesia snoeien

Veel soorten bamboes vormen nieuwe groeischeuten vanuit de wortels. De meeste bamboe wordt echter op een plaats gezet waar ze . Wanneer bamboe snoeien , planten. Ook bamboe in de tuin van je buur?


Voor het programma Onze Tuin van RTV Utrecht heb ik een aantal keer een tuintip verzorgd. Reken zonder snoei op een haagbreedte van meter of meer.

Lees hier alles over het verzorgen en snoeien van bamboe om zo je. Bij weinig ruimte mag er. Het blad is geel en bij de fargesia -soort bijvoorbeel krult het blad op . Uitdunnen kan door oudere stengels tot het . Vorige week heb ik een jonge bamboe ( fargesia rufa) geplant in mijn tuin.


Nu dacht ik dat het misschien wel een goed idee is om het te snoeien. Fargesia soorten vormen een dichte pol. Snoeien is alleen nodig als u deze bamboe als haag wilt toepassen.

Woekerende bamboe planten soorten bamboes met een wortelbegrenzer, snoeien , verwijderen van woekerende soorten bamboe. Wil je de bamboe haag groot en weelderig laten groeien, dan hoef je niet te snoeien. Gelukkig maar want bamboe is anderzijds een sterke, vrij gemakkelijke en vooral bladhoudende plant. Na enkele jaren kunt u beginnen met de bamboe te snoeien.


In het voorjaar schieten nieuwe scheuten uit de grond. De bamboe hoef je niet te snoeien. Bamboe verdraagt snoei zeer goed. Toch adviseren we dit wel.


Door een bamboe te snoeien wordt . Wij als niet woekerende bamboekweker vertellen u graag meer over de specifieke eigenschappen van niet woekerende bamboe ( fargesia ). Als u uw bamboe heg wilt terugsnoeien , dan kunt u dit doen in de maand mei. Afhankelijk van de gekozen soort en het snoeibeheer kun je met bamboe hagen. Het kan hierbij gaan om kruidachtige delen bij kruidachtige planten, druiven alsook houtige delen bij struiken . Je snoeit bamboe in de zomer na de groei, ofwel voor februari. Plaats daarom altijd een wortelbegrenzer.


Een bamboe kan gesnoeid worden om een gewenste vorm te krijgen. Hoogtesnoei wordt evenwel afgeraden met uitzondering van ha- gen. De eerste paar jaren zal een hogere bamboe wel genoegen.

Aantal per meter, stuks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts