dinsdag 17 juli 2018

Minder vlees eten beter voor het milieu

Als we minder vlees eten en minder frisdrank en alcohol drinken, is dat goed voor zowel onze gezondheid als het milieu. Eén kilo rundvlees eten staat qua broeikasgas-uitstoot gelijk aan 180. Maar minder vlees eten heeft nog andere milieuvoordelen zoals . Eet minder vlees met Sint en Piet.


Vegetarisch of vleesarm eten is niet alleen beter voor het milieu.

Deze voeding is ook gezonder. Bij de mate waarin voedsel het milieu belast spelen allerlei zaken. Want vlees eten is slecht voor het milieu , zo weet iedereen. De vleesproductie zorgt voor veel CO2-uitstoot. Met minder vlees eten doe je het klimaat een groot plezier.


Hier lees je meer over de algemene milieugevolgen van veeteelt. Zo is er discussie of het beter is om een koe en kalf na de geboorte bij elkaar te laten of juist niet, en als je ze bij .

Nederlanders moeten minder vlees eten , minder alcohol en frisdrank drinken. Dat is niet alleen beter voor onze gezondhei maar ook goed voor het milieu. Hierbij willen we bewuster eten , maar vooral blijven genieten. Vandaag: minder vlees eten , heeft dit voordelen voor het milieu ? Het is beter voor het klimaat wanneer we allemaal stoppen met het eten van vlees , dan dat we.


Het dagelijks eten van vlees en vis heeft grote gevolgen voor het milieu ,. Los van het feit dat minder vlees eten béter is voor mens, dier en milieu , zal het ook . Bovendien is het beter voor de gezondhei het milieu , de natuur en het dierenwelzijn. Als flexitariër eet je één of meerdere dagen per week geen vlees. Dat zegt het RIVM dinsdag op basis van onderzoek. Dat is een van de maatregelen die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voorstelt om mensen te . We moeten minder vlees en andere dierlijke producten (melk, kaas).


Het rapport schat dat als we procent minder vlees eten het aantal . Er is namelijk veel voor nodig om een stukje vlees te produceren. Daarom zou het goed zijn als we.

Minder vlees goed voor gezondheid Onbewerkt mager vlees past in een gezond eetpatroon. Iedere stap richting minder vlees eten is winst voor gezondheid en milieu. Jongeren zijn beter op de hoogte van de milieu -impact van vlees , maar eten het toch vaker dan ouderen.


Voor Duurzaan is het geen nieuws: minder vlees eten draagt bij aan een beter milieu. Maar, aangezien het afgelopen weken twee keer de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts