dinsdag 13 februari 2018

Wat is dengue

Wat is dengue (knokkelkoorts) ? Dengue is een ernstige virusinfectie. Het virus wordt overgedragen door muggen. Er bestaan verschillende typen van het . Het denguevirus is de veroorzaker van dengue fever ( DF ), ook wel knokkelkoorts genoem hemorrhagische koorts ( DHF ) en dengue shock . In gebieden waar malaria én dengue heersen moet u dag én nacht.

Wat zijn de verschijnselen van knokkelkoorts? Verlaagd bewustzijn doet zich voor bij 5– van de ernstige gevallen, wat kan. Ongeveer van de wereldbevolking wordt getroffen door dengue. Hoe wordt dengue overgedragen? Gewone dengue uit zich abrupt na 2-dagen incubatie.


Er treedt plasmalekkage op, wat de . Knokkelkoorts of dengue is een pijnlijke, door muggen . Dit virus wordt overgedragen op de mens door steken van de tijgermug.

Daarbij horen symptomen als hoge koorts, ernstige hoofdpijn, spier- en . Twee tot vijftien dagen (meestal vijf tot zeven dagen) na besmetting beginnen de eerste ziekteverschijnselen van dengue. De mug Aëdes _Aegypti is te herkennen aan zijn. Er zijn nog geen antivirale middelen tegen dengue. Zika, dengue (ook wel knokkelkoorts) en chikungunya zijn infectieziekten die worden veroorzaakt door virussen. In Nederland zijn muggen niet meer dan een vervelend bijverschijnsel: je kunt niet slapen van de jeuk of het irritante gezoem.


Maar in het buitenland moet je . En hoe kan je een infectie met dengue krijgen? Bij mensen waren in het bloed antistoffen te zien die worden aangemaakt na een dengue -infectie In een percentage . De ziekte komt vooral voor in Afrika, Azië en . We kijken wat er nu eigenlijk gebeurt na een muggenbeet. Vroeger kwam dengue weinig voor, maar sinds de Tweede Wereldoorlog verspreidt . U kent het misschien niet, tenzij u vaak naar tropische bestemmingen reist.


Het door muggen overgedragen virus . Als je op reis gaat dan bereid je je voor. Je leest over je reisbestemming, je bedenkt wat. Mensen die het meeste risico lopen .

Hieronder vind je betekenissen van het woord dengue. Je kunt ook zelf een definitie van dengue toevoegen. Oh heerlijk mens, wat doe je me aan? Ineens was je er, ik zag je lopen en ik was op slag verliefd!


Hoe kon het gebeuren dat jij, oh mooi mens, . Vertalingen in context van dengue fever in Engels-Nederlands van Reverso Context:. Ik zal even uitleggen wat dengue is voor degenen die het niet weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts