donderdag 15 februari 2018

Groeicurve kalveren

Groeicurve jongvee bij afkalfleeftijden. Kalveren kunnen in de eerste acht weken veel sterker groeien dan in de praktijk doorgaans het geval is. Dit blijkt uit proeven van het onderzoeksinstituut LFA . De groep kalveren bestaat uit stierkalveren en vaarskalveren, allemaal van het ras.


U ziet dan een afwijking van de optimale groeicurve. Als streefwaarde voor borstomvang en hoogtemaat is de groeicurve van jongvee dat op 24.

Een zo beperkt mogelijke sterfte onder de kalveren en het jongvee. Een gezonde dagelijkse groei die een vroege eerste kalving toelaat. Informatie over het opfokschema van de kalveren staat. Dit komt overeen met de literatuur, aangezien daaruit geconcludeerd kon worden dat veel . Effect van het type individuele huisvesting, iglo's of apart geventileerde kalverafdeling op de groei , ontwikkeling en gezondheid van kalveren.


De kalveren van nu zijn de melkkoeien van de toekomst. Dat stelt ForFarmers op basis van ruim drie jaar durend onderzoek, onder bijna 2. Het monitoren van groei en ontwikkeling van .

Rond week vijf beginnen de eerste meetmomenten van de kalveren. Je moet niet bezuinigen op de voeding van de jongste kalveren ”, is de. Groei en hoogtemaat curve jongvee. De groei van de botten stopt eerder dan die van de. Huisvesting van kalveren en jongvee.


Op basis hiervan wordt, in functie van de leeftij een ideale groeicurve en. Kalverdrinkautomaat geeft betere groei en gezondheid. Die verdenking kan komen via een klokkenluider, maar bijvoorbeeld ook als we zouden zien dat de groeicurve van een koppel kalveren niet zou kloppen. Het jongvee was te vet en de groei onvoldoende. Kalveren hebben namelijk voldoende eiwit nodig voor groei van skelet en spierweefsel.


Iedere groeistop heeft een negatief effect op de positieve groeicurve van kalveren. Daarom is het belangrijk om de oorzaak van deze groeistops aan te pakken. Er is enorm veel wetenschappelijk bewijs over de voordelen van een hoge groei voor kalveren met goede voeding. Is dit het geval, maar doen de kalveren het nog niet naar wens dan is het. Deze groeicurve combineren wij altijd met het beeld in de stal.


Het doel van de cursus is om kalveren zo efficiënt en zonder. Een groei van 8gram per dag en een uitval van minder dan in de eerste . Continue gewichtsmetingen van kalveren zorgen voor het verkrijgen van inzicht op de groeicurve van het kalf.

De weegschaal is in staat het gewicht van . Met een weeginstallatie vanaf dag één de groei van nuchtere kalveren meten. Dat kan met de nieuwe eenlingbox van Schrijver Stalinrichting . Optimale groei en ontwikkeling tot gezonde vaars, die op tijd afkalft met. Met een groeicurve kunt u nagaan of de kalveren de juiste groei en ontwikkeling doormaken. De melkperiode tijdens de kalveropfok legt de basis voor de verdere ontwikkeling van het kalf tot vaars.


Tentego heeft op haar eigen. Met het wegen van kalveren komt managementinformatie vrij, die inzetbaar is bij het. De eenjarige reeën zijn zelden in het eerste jaar geslachtsrijp en krijgen dus geen kalveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts