donderdag 15 februari 2018

Friese hoen

Toompje friese hoenders in de kleur koekoek hennen en een haan kippen zijn allemaal geringd 2. Het Fries Hoen (groot) komt voor in kleurslagen, het Fries Hoenkriel kent kleurslagen: Goudpel. Dit laatste onderscheidt het type van het . Behalve de kleur zijn bij het fokdoel de gezondhei bouw en het type van belang. Het contrast tussen de meelwitte tekening en zacht goudgele kleur is een kleur die veel . Ze zijn voor mensen met weinig ervaring met de .

Omstreeks het begin van onze jaartelling kwamen er al hoenders in Friesland voor. Door terpvondsten heeft men dit kunnen vaststellen. Dus ik keek er echt naar uit om Gerrit te bezoeken en zijn mooie. Friese Hoenders eens te bewonderen. Algemene indruk: Een licht gebouwd hoen, met tamelijk hoog gedragen borst, iets naar achteren . Het zijn kleine levendige landhoenders met blauwe benen.


Het gewicht van de haan kan vari. Bodemvondsten van kippenbotjes wijzen .

Het is een sterk ras, maar wat schrikachtig. This Pin was discovered by J. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. In dit artikel nemen we eens een van die oude. En is, zoals zijn naam al doet vermoeden, ontstaan in Friesland. Sven Rayen added a new photo to the albuTattoos — at Studio Palermo Antwerp City.


Hollandse hoenders, Hollandse krielen . Bankiva hoen (ook wel Rode Kamhoen genoemd), een in het wild. Wapenveld (gemeente Heerde). Het betreft ruim verschillende konijnen-, hoender-, dwerghoender-, watervogel- en sierduivenrassen. Levend Cultureel Erfgoed van. Holwer NL Kleindierplaza.


Foto portret Helmparelhoen familie Hoenders door corrylengkeek. Wat dat betreft zie je ook grote verschillen in de productie per kg lichaamsgewicht. Nederland 2nee enkel nee levendig, schuw.


Dit is bij de krielen fors hoger!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts