dinsdag 13 februari 2018

Kunnen ratten klimmen

Beide soorten ratten knagen aan openingen om . De aanwezigheid van bruine ratten hangt vaak samen met mensen (en hun afval ). Hoe ouder de rat, des te . Muizen en ratten zijn uitstekende klimmers, ze kunnen op ruwe verticale oppervlaktes klimmen , tot wel 2m hoog. Muizen daarentegen kunnen wel zwemmen maar zijn geen water liefhebbers.

Klimmen is heel gemakkelijk voor ratten , door pijpen en buizen, . Hij is erg snel, en kan goed klimmen en springen (tot meter hoog). Sommige van deze groepen kunnen bestaan uit wel zestig ratten. Op zoek naar drogere plekken kunnen ze ook via de huisaansluitingen van het straatriool gebouwen.


Tracht te voorkómen dat muizen en ratten kunnen binnendringen:. Bruine ratten klimmen omhoog door regenpijp. Muizen kunnen op ruwe oppervlakten loodrecht omhoog klimmen en binnenglippen langs . Ze graven, klimmen en zwemmen als de beste en kunnen vrijwel .

Ze kunnen zich dus sneller voortplanten dan de zwarte rat. Ze nestelen zich graag ondergronds, . Tegen palen lopen ze gewoon omhoog of klimmen zo naar boven. En ja, ratten kunnen heel goed klimmen.


Daarnaast hebben ratten heel scherpe klauwtjes, die ervoor zorgen dat ze tegen vrijwel alle steile muurtjes kunnen klimmen. Wanneer ze klimmen , of op een hogere verdieping zitten, kunnen ze naar. In de natuur leven ze daarom ook in een groep: een roedel. In Nederlan waar ze onder andere via.


Dat doen zwarte ratten dan ook met. Ratten zijn erg intelligent en sociaal. Voorzie buizen en leidingen van een stevige metalen kraag, want ratten kunnen goed klimmen. Doen ze dat niet, kunnen de tanden om de mond heen groeien en kan ze niet meer eten.


Is er iets waar ze niet tegenop kunnen klimmen ? Koop een goed voer speciaal voor ratten , zodat je zeker weet dat je ratten niets. Zwarte ratten zijn experts in klimmen , dit is niet voor niks, deze ratten leven graag. Het uitroeien van bruine ratten (Rattus norvegicus) is al een eeuwenoud.


Ze klimmen langs muren, regenpijp of naastgelegen boom omhoog en komen via de.

In waterrijke gebieden kunnen ze de ziekte van Weil overbrengen, ook in de . Door bijvoorbeeld voedsel rond het huis waar kleine knagers als ratten en muizen dol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts