maandag 19 februari 2018

Alles over bijen

Informatie over hoe bijen leven wonen hoe ze werken en wat hun nut is. De koningin heeft maar één taak: het leggen van alle eitjes. Het enige wat alle mannetjes doen is de koningin proberen te bevruchten.


Een bijenvolk bestaat uit 10. In aanleg zijn deze vrouwlijk, zodat ze in noodgevallen ook eieren kunnen leggen, hieruit .

Je hebt verschillende bijen : de koningin, de dar (mannetje) en de werkster. Ze maken alle kamertjes schoon. Ze worden getekend met geel zwarte strepen, maar niet alle bijen hebben deze strepen. Als bijen in een bloem op zoek gaan naar voedsel (nectar), nemen ze ongemerkt stuifmeel mee.


Komt dit via de bij in een andere bloem terecht, dan wordt de . Alle soorten bijen behoren tot de superfamilie Apoidea, waartoe ook alle graafwespen behoren. De honing is de overwinteringsvoeding voor de honingbijen.

Nectar en stuifmeel zijn hun voedsel. Behalve bloemen hebben ze nestgelegenheid nodig. Alles over bijen – door dwarshuis. Bijen maken natuurlijk heerlijke honing. Afhankelijk van de plaats van de bijenkasten krijgt de honing een andere smaak, kleur en structuur.


Enige kennis over de bij is wel essentieel om imker te zijn. Niet alle bloemen worden door de bijen bevlogen dus niet alle planten met . Tijdens een bijenexcursie vertelde imker Johan Ebbes alles over de bij. Er zijn vele soorten bijen die honing verzamelen maar de honingbij is. De bij is echter over de gehele wereld verspreid en komt op alle continenten voor . Kom kijken en leer alles over bijen.


Imker en vrijwilliger Hennie Keizers van museumboerderij Wendezoele is er helemaal klaar voor. De eerste honing van het . GroenLinks Enschede nodigt graag haar leden uit voor een onderlinge ontmoeting op zaterdag 29 . Wandeling met bezoek aan de bijenstal.

Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? Maar wat zijn bijen precies? In het donker van de bijenkorf wordt alles door communicatie met feromonen geregeld.


Uitgebreide informatie over bijen ? Wie nieuwsgierig is gaat met de boswachter naar de bijenstal op landgoed Staverden. Vele aanbiedingen bij bol. Albert, zelf een zeer actieve . Bekijk alle Nederlandstalige Boeken!


Tijdens het voeren moet de stuifmeel- voorraad wel in orde zijn. Alleen maar suiker voeren zonder dat .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts