donderdag 8 februari 2018

Bijenpopulatie

Nu blijkt dat de bijenpopulatie drastisch achteruit gaat en zelfs massaal begint te verdwijnen, is het duidelijk dat er iets grondig mis loopt. Lokale bijenpopulaties dunnen steeds meer uit. En die massale bijensterfte heeft drastische gevolgen voor de mensheid.


Maar er is hoop, dankzij Eva . De sterfte van bijenvolken lag de laatste jaren rond de normale waarde van. De bijensterfte is de vijf laatste winters duidelijk lager dan in .

Het Europees Parlement breekt een lans voor de bijen. Omdat in sommige landen de bijenpopulaties met de helft gekrompen zijn, vraagt het . Door grootschalige landbouw, ruilverkaveling, bestrijdingsmiddelen, het inzetten van . Wat is het effect van bestrijdingsmiddelen op de bijenpopulatie ? De afgelopen jaren is er sprake van een enorme daling van bijenpopulaties : volgens een . De Europese voedselwaakbond waarschuwt dat de bijenpopulatie stevig onder druk staat. Grote boosdoener is de pesticide neonicotinoïde. In de strijd tegen één van de vijanden van de bij, de Varroa mijt, hebben wetenschappers een bondgenoot gevonden in een paddenstoel die .

Gevolg: een drastische afname van de bijenpopulatie. Eerste Honey Highway in Friesland om bijenpopulatie te vergroten. Studenten van Van Hall Larenstein en Nordwin zorgen vandaag dat . Linde (23) brengt Gorcumse bijenpopulatie in kaart. VIDEOOnderzoekster Linde Slikboer struint gewapend met een vlindernet door Gorinchem . Actueel Waarom je een lepel suiker in je tuin moet leggen. Registreer bij KlasCement en doorzoek gratis tienduizenden leermiddelen.


Dé oorzaak van bijensterfte is nog niet duidelijk, maar zeer waarschijnlijk spelen de afname. Daarom hebben de Overijsselse statenleden Annemieke . Linde brengt Gorcumse bijenpopulatie in beeld. De catastrofale afname van de bijenpopulatie zou onze volledige voedselketen in gevaar kunnen brengen. Als je adequaat handelt zou je de . Donald Trump heeft een verbod afgeschaft op het gebruik van pesticiden die verantwoordelijk zijn voor de sterk afnemende bijenpopulaties in . Als het lente is dwalen velen hun gedachten snel af naar de bloemetjes en de bijtjes. Imkers en natuurbeschermers luiden de alarmklok alsmaar luider.


De provinciale visie is bedoeld om de bijenpopulatie in Overijssel te versterken. De bijenpopulatie in Vlaanderen en de rest van de wereld neemt onrustwekkend af. Gemeentebelangen Smilde-Beilen- Westerbork maakt zich zorgen om bijenpopulatie.

Het gaat niet goed met de bijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts