vrijdag 9 februari 2018

Is speltbrood gezonder

Steeds meer mensen besluiten de hoeveelheid koolhydraten in hun voeding drastisch te verminderen. Maar helemaal geen brood is soms niet . Vandaag behandel ik weer een hot topic en dat is het eten van speltbrood. Veel mensen vragen zich namelijk af: is speltbrood nou gezond of niet?


Ze bevatten dezelfde voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten, mineralen, vitamines en vezels. Is speltbrood lichter verteerbaar?

Ineens lijkt het wel of iedereen tarwebrood inruilt voor de speltvariant omdat deze gezonder zou zijn. Tegenwoordig is er veel te doen rond speltbrood. Diabetici zouden de raad krijgen dit brood te eten omdat het geen invloed heeft op onze bloedsuikerspiegel. Onlangs ben ik speltbrood gaan eten.


Speltbrood is een enorm goede vervanger voor brood en het heeft erg veel goede . Anders dan andere graansoorten, zoals haver, rogge en gerst, staat spelt dus juist dichter bij tarwe! Vanwaar dan het idee dat spelt gezonder. Wetenschappelijk bewijs dat spelt gezonder is dan tarwe ontbreekt volledig.

Voorlopig althans, want de universiteiten van Maastricht en . In dit artikel lees je wat de gevolgen zijn van speltbrood op je. Lange tijd was spelt minder populair. De laatste jaren is spelt weer populair geworden en heeft de naam gezonder en voedzamer te zijn.


Oergranen zoals spelt hebben een gezonder imago dan het moderne graan en er wordt gesteld dat het meer voedingswaarde heeft. Speltbrood lijkt een goed alternatief voor wie bewuster en zelfs koolhydraat- armer wil eten. Wat maakt spelt beter dan tarwebrood?


Spelt(brood ) is de laatste tijd een echte hype. Het zou veel gezonder , lichter verteerbaar zijn en veel minder calorieën bevatten dan tarwe en . Er wordt vaak gezegd dat speltbrood gezonder is dan tarwebrood. Maar is spelt nou ook echt gezonder dan normale tarwe?


Heeft spelt zoveel voordelen eigenlijk? Spelt bevat langzame koolhydraten. Waarom is speltbrood dan wel zo gezond ? Speltbrood moet je volgens internet tegenwoordig eten als je gezond én hip wilt zijn. Want speltbrood is toch veel gezonder dan gewoon . Maar opeens ligt spelt onder de loep .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts