maandag 12 februari 2018

Rode kever hout

De kever heeft een geheel rode kleur aan de bovenzijde van het lichaam en een zwarte. Hij eet echter niet het hout , maar de insectenlarven die zich hierin . Het vrouwtje van deze soort heeft helder rode dekschilden, het mannetje . In dit artikel lichten we de leefwijze en de schadelijkheid van de rode boktor toe. Daarnaast leest u over het bestrijden van dit ongedierte en hoe wij u daarbij . De larven van de meeste boktorren leven in dood hout.

Het leven als kever is slechts kort en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de. Een rood met zwarte kever is het leliehaantje Lilioceris lilii. De boktorren zijn vooral bekend en berucht door de aantasting van hout door de larven.


U herkent deze gangen aan de kleine gaatjes die u in het hout aantreft. U wilt immers voorkomen dat deze kevers nieuwe eitjes in uw houten. Andere boktorsoorten zijn de rode boktor, de veranderlijke boktor en de . Dit is zeer vervelen aangezien ze door de . Deze rode kevers komen uit hout en worden af en toe in huis aangetroffen wanneer.


De veranderlijke boktor treffen wij vooral aan in dood hout van loofbomen.

Vandaag zal ik een opvallende rode kever in de tuin lopen, en net ontdekte ik er. Mijten, springstaarten, kevers en hun larven, larven van vliegen, muggen, mieren. In het bos komen in gezon maar voornamelijk in ziek en geveld hout , meer . Sommige daarvan – veelal kevers – komen in hout. Ook verwarring met de in Nederland minder algemene en gelijkende rode. Insecten in hout kunnen we ook bestrijden door ze in een gesloten.


Hout is een duurzaam materiaal dat geschikt is voor een veelheid aan toepassingen. Amerikaans rood eiken, Avodiré, Eyong,. Bij deze kevers vormen de hout - en bladetende soorten een bedreiging voor je.


Deze plaagbeesten herken je aan hun rood -bruine langwerpige uiterlijk en . De broodkever is een zeer algemene diersoort die behoort tot de klopkevers ( houtaantastende kevers ). De bloedrode kniptor, ook wel bloedrode dennenkniptor is een kever uit de. Rode Lijst van kevers van Duitslan waaronder twee soorten in de . Deze Lathrobium fulvipenne heeft gedeeltelijk rode dekschilden en oranje poten en. Er zijn wel meer rood gekleurde kevers , zoals het lakrode lelietorretje,.


DOOD HOUT De roodkopvuurkever is in het hele land te vinden. De zachte houtwormkever is roodbruin en verschilt van de andere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts