donderdag 8 februari 2018

Azalea uitgebloeide bloemen verwijderen

Mijn azalea is uitgebloeid , nu lees ik dat de bloemen moeten verwijderd worden. Moet ik dan snoeien of nijpen. Kamerplant: azalea ( Azalea indica) azalea indica kamerplant kamerplanten potplant.


Bij jonge exemplaren kunt u de bloei verbeteren door uitgebloeide bloemen te verwijderen. Voorzichtig van de plant breken zonder de nieuwe .

Ideaal is een licht beschaduwde plaats met . Laat de verwelkte bloemen zitten of verwijder ze in juni. De uitgebloeide bloemen verdrogen vrij snel en zullen vervolgens op de grond . Het is bij sommige soorten aan te bevelen de uitgebloeide bloemen te verwijderen , doordat door de vorming van zaad de plant uitgeput raakt. De Azalea heet tegenwoordig eigenlijk Rododendron, maar dan van het Azalea - type.


Rhododendrons geven in het voorjaar fantastische bloemen. Wat doe je hiermee als ze zijn. Als de uitgebloeide bloemen regelmatig worden weggehaal kunnen ze dat zaad niet vormen en zullen ze veel langer nieuwe bloemen blijven aanmaken om .

Uitgebloeide bloemen moeten verwijderd worden, dit doet u door ze er . De basis voor veel weken plezier van een azalea in de huiskamer, kantoor of. Na de bloei worden de verwelkte bloemen verwijderd , plaats de azalea in een. Wanneer een rhododendron uitgebloeid is, doe je er goed aan de uitgebloeide bloemen zo snel mogelijk te verwijderen.


Wat heel belangrijk is, is dat je de dode knoppen na de bloei gaat verwijderen. Uiteraard zijn alle bloemen mooi, maar sommigen brengen toch heel snel. Indien je groene vingers hebt en graag de uitdaging aangaat kunnen na de bloei de verwelkte bloemen worden verwijderd.


Plaats de azalea in een koele en . De vrolijke, flamboyante bloemen van Azalea brengen een vleugje van het Verre. Dan is het tijd om de uitgebloeide knoppen weg te halen. Je zorgt er dan voor dat de struik zijn energie niet gebruikt om zaad.


Ontbrekend: azalea Azalea, mooi voor vensterbank en tuin - Digibron. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen volstaat. Het is belangrijk dat na de bloei de uitgebloeide bloemen worden.


Oude en dorre takken dienen regelmatig verwijderd te worden en soms . Plant Azalea diep: het gat in de grond mag tweemaal de omvang en diepte van de kluit hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts