donderdag 22 februari 2018

Vorstschade blauwe regen

De blauwe regen zat vol met knoppen, maar was niet bestand tegen die nachtvorst. Is dat bij jou ook gebeurd? Helaas: dan heb je dit jaar geen . Indien je blauwe regen in pot kweekt, mag deze buiten blijven staan.


Bij heel strenge winters de potkluit afdekken. Ook opletten voor lente nachtvorst waarbij de .

De winter is een periode waarbij vorstschade bij planten veelvuldig voorkomt. Er zijn verschillende soorten bescherming tegen vorstschade. Breng je Blauwe regen in optimale conditie door onderhoud van de dragende structuur én een tweejaarlijkse snoeibeurt, tijdens de winter en . Fruit: druiven snoeien druiven snoeien druif snoei blauwe druiven boskoop glory. Dit voorjaar, terwijl de blauwe regen al begon uit te lopen met bloemen is hij met de laatste nachtvorst bevroren!


De nog niet goed uitgelopen . Als je het blauweregen snoeien goed bijhoudt, kun je lang genieten van de Wisteria. Snoei hem altijd bij vorstvrij weer.

Ten eerste is het belangrijk dat je gaat snoeien op een dag welke vorstvrij is. Snoeien terwijl het vriest is schadelijk voor de blauweregen en waar hij al lastig . Komt het nog goed met de Blauwe Regen , of bestaat de kans dat hij echt. Nu zijn waarschijnlijk met de laatste nachtvorst alle knoppen, van . De wisteria heeft jaren uitbundig gebloei en t snoeien is ook goed bijgehouden.


Laatste jaren lijkt de bloei steeds minder. Maar de vorst kan natuurlijk ook de boosdoener zijn. En naarmate het voorjaar vordert, zie ik steeds meer vorstschade. Waarom de plant blauwe regen wordt genoem wordt in het voorjaar duidelijk. Tegenwoordig wordt in de media een beetje nachtvorst al snel.


Planten in pot lopen bovendien een groter risico op vorstschade dan planten in de volle grond. Deze hebben grote witte, gele of blauw -violette bloemen, schaalvormig met een lange buis. De zaden zijn vrij groot, in een leerachtige of vlezige vrucht. Vermeerdering via afleggen, scheuren, stekken of zaaien.


De paddenstoel wordt carpophores genoemd en wordt in de herfst gevormd bij een hoge relatieve luchtvochtigheid met veel regen , mist of dauw en een . Berichten over blauweregen geschreven door wonenincaldese.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts