donderdag 17 september 2015

Van schaap tot wol

Een schaap kan dan ook zonder schade door doornige begroeiing lopen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een koe. Het scheren van het schaap , wassen, kaarden en verder verwerken van de wol. Schapen De schapen in Nederland leveren veel wol van goede . Eén volwassen schaap levert tot kg wol.


Wol bestaat uit zachte, dunne haren van de vacht. In tegenstelling tot haar heeft wol schubben, .

Van Wol Tot Schaap (paperback). Met zacht en donzig schapenwol heeft Willy Post allerlei decoratieve objecten gemaakt. Van schapenwol in combinatie met . Een ervaren scheerder kan tot ongeveer 1schapen per dag scheren. De wol die van een schaap afkomt is vervuild met vet, zweet, gras en.


Schapenwol zo van de vacht is vet en niet schoon. Wil je de wol toch eerst wassen in koud tot lauwwarm water met wat zout, dan moet je . Bij een back-to-back evenement in Swalmen konden bezoekers zaterdag zien hoe ter plekke een.

Dat wol van schapen komt, dat wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat mensen. Vorige keer schreef ik hoe ik eindelijk ben begonnen met spinnen. In dit artikel leer je wat basiskennis en laat ik . In deze les leren leerlingen hoe wol gemaakt wordt.


Leerlingen werken tijdens deze les in groepjes. Ze bekijken een filmpje waarin te zien is . De meest gebruikte wolsoort om mee te breien en haken is schapenwol. Dankzij de vele huidplooien produceert één schaap tot wel vijf kilo wol per jaar. De kwaliteit en de marktvraag bepaalt de prijs van de wol.


Het verder gebruiken van deze website impliceert jouw toestemming tot het plaatsen van. Dit heeft tot gevolg dat de wol harder en stugger aanvoelt dan kort na het scheren. Van een schapenvacht valt aan vuil en wolvet (lanoline) af.


De vacht van een schaap wordt geschoren en de wol wordt verdeeld in. De schoon gemaakte wol wordt gesponnen tot draden die dan weer verwerkt kunnen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts