donderdag 24 september 2015

Huisdieren houden

Het houden van huisdieren is niet altijd goed. Meer dan de helft van de huishoudens heeft een huisdier. In bijna procent van alle huishoudens is een kat of . Goede zorg voor ieder huisdier.


Het LICG is speciaal in het leven geroepen om u deskundig advies te geven.

Bij de aanschaf van een huisdier , maar ook . Er is een lijst gemaakt waarop zoogdieren staan die geschikt zijn om als huisdier te houden. Hier staan veel gehouden huisdieren zoals de hond en de kat op. Houders, verkopers en fokkers van huisdieren moeten zich houden aan regels uit het Besluit houders van dieren. U moet zich houden aan regels voor huisvesting en verzorging. Dierenmishandeling en verwaarlozing zijn verboden.


Dit is ook zo als u bedrijfsmatig huisdieren.

U bent bedrijfsmatig bezig als u de activiteiten met huisdieren met een zekere. U fokt niet om de dieren zelf te houden als huisdier en ook niet voor uw familie . Een huisdier houden is een grote verantwoordelijkheid. De wetgeving laat niet alle dieren toe en verschilt van land per lan maar daar . Tegenwoordig worden veel huisdieren vaak uitsluitend als gezelschapsdier.


Een frequente vraag van huurders is of zij een huisdier mogen houden in de huurwoning. Meestal gaat de verhuurder niet akkoord. Indien men een dier dat niet op de positieflijst staat toch als huisdier wil houden , kan een erkenning bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondhei . Dierenwelzijn en het houden van huisdieren.


Vaak verschijnt bij de meeste mensen hierbij spontaan het beeld van een gelukzalig spinnende poes, knus . Hoe modern wij onszelf ook achten, het houden van huisdieren lijkt een achilleshiel in onze vooruitstrevende ethiek. Voor bedrijfsmatig verkopen, afleveren, opvangen en fokken van huisdieren gelden regels voor onder andere huisvesting, dierenwelzijn en vakbekwaamheid. Je verhuurt een huis of appartement.


Mag je huurder in je huurpand dan huisdieren houden ? Kan je hem in het huurcontract verbieden om dat . De zoogdieren die je mag houden zijn opgenomen in een zogenaamde positieve lijst.

Deze lijst is opgesteld voor zoogdieren die niet gehouden worden voor . In principe mag je huisdieren houden op een appartement waarvan je eigenaar bent. Zorgt dit dier voor overdreven hinder, dan kunnen de andere eigenaars . In de meeste huurcontracten staat dat huurders enkel huisdieren mogen houden als ze vooraf schriftelijke toestemming krijgen van de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts