dinsdag 15 september 2015

Muskusrat

De vacht van de muskusrat heeft een dikke vacht die een donker- tot kastanjebruine bovenzijde en een lichter bruingrijze of grijs tot vaalwitte onderzijde heeft. Ze wordt gefokt voor het bont onder de naam bisam. De muskusrat leeft nabij watergebieden, moeraslanden, trage stromingen, vijvers , enz.


Geprobeert beestje uit lijden te verlossen maar kon het uiteindelijk niet. Muskusratten en beverratten zijn beide exoten.

Ze komen van oorsprong niet voor in Nederland. Maar het waterrijke Nederland is erg geschikt als leefgebied . Dat betekent dat een groot deel van hun lichaam boven het water uitsteekt. De beverrat en muskusrat zijn knaagdieren en lijken veel op een bever. Oorspronkelijk kwamen beide soorten niet in. Bron: Dave Menke (Publiek domein).


Het waterschap beheert muskusratten en beverratten om schade aan dijken, oevers en kades te voorkomen.

Het zijn knaagdieren die leven in het water. Column: Lang zal die leven. Door: Henk van de Graaf Vele dieren heeft de mens in de loop van de geschiedenis al geknecht. Sommige van hen noemen we . Het lichaamsgewicht van geslachtsrijpe muskusratten varieert van 6g tot uitzonderlijk 1. Ze leven dan ook langs zoetwatermeren en rivieren met begroeide oevers. Sinds zijn verschijnen in Nederland . Afgelopen jaar liepen er nog 62.


In Nederland wordt de muskusrat niet gegeten en zorgt dit . In en langs een bevroren sloot in een weiland zijn verschillende sporen van een muskusrat te zien: uitwerpselen, luchtbellen en sporen van voedsel onder het . Waar komen muskusratten vandaan? Een Tsjechische graaf maakte een jachtreis door Alaska. Hij zag daar een aantal lieve kleine pelsdiertjes en nam er. Afbeeldingen uit het Nederlands Soortenregister.


Door hun gegraaf ondermijnen ze dijken en kades, die daardoor bij hoogwater minder sterk zijn. Daarom wordt de muskusrat ook gedood.

Dat gebeurt door speciale .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts