dinsdag 15 september 2015

Vogelgriep kippen

Kijk voor de actuele situatie in het dossier vogelgriep. Waar krijgen houders van hobbykippen mee te maken als er een uitbraak is van hoogpathogene . In geval van een uitbraak van VOGELGRIEP houden we alle info bij in het dossier. Wat is vogelgriep (aviaire influenza)?


Risico op vogelgriep neemt toe door uitbraken in Rusland.

Het gaat bij deze dieren om een snel . Vogelgriep treft Russisch bedrijf met half miljoen kippen. Vogelpest, vogelgriep of aviaire influenza is een ziekte die voorkomt bij vogels, voornamelijk. De ziekte is dodelijk voor kippen , kalkoenen en eenden.


Spring naar Mogen pluimveeproducten als kip en eieren nog geconsumeerd worden? Het vogelgriepvirus heeft via deze producten geen vat op de . Symptomen vogelgriep , vogelpest of aviaire influenza (H5N1). Er werden toentertijd miljoen kippen preventief geruimd.

Het is een snel verlopende ziekte die vooral optreedt bij kippen en kalkoenen. Vandaag werd bekend dat gisterenmiddag hoog pathogene vogelgriep van het type His vastgesteld op een . Vijf maanden was Nederland vogelgriepvrij, maar het virus is terug. Een pluimveebedrijf in in het Zeeuwse Sint Philipsland is besmet geraakt. De laatste informatie over vogelgriep vindt u op Rijksoverheid.


Voorlopig zijn er nog geen besmettingen met de zogenaamde vogelgriep of vogelpest aangetroffen, maar in onze buurlanden wel. Pluimveehouders mogen de eieren van kippen die vanwege vogelgriep zijn opgehokt voortaan nog zestien weken lang als vrije-uitloopeieren . Wageningen onderzoekt hoe besmetting van kippen en ander pluimvee is te voorkomen. Het voorkomen van besmetting met vogelgriep.


Dat meldt het ministerie van . In Oldekerk (provincie Groningen) is zondag februari bij een bedrijf met pluimvee vogelgriep van het type Hvastgesteld. AVINED voert namens de organisaties in de pluimveesector verschillende taken uit rond vogelgriep , zoals informatievoorziening naar bedrijven, het opstellen . Influenza A virus dat ernstige ziekteverschijnselen gaf bij kippen en kalkoenen. Wanneer is sprake van vogelgriep of vogelpest en hoe verspreidt het virus. Op den duur kan het iets minder worden.


Vorige maand werd voor het laatst vogelgriep geconstateerd. Meerdere kippen waren ziek en dood.

Hij trekt aan de bel en zondag is het duidelijk: vogelgriep. Waarschijnlijk het type H de zeer . Zaterdagavond is hier vogelgriep geconstateerd”, meldt Bruggink. Dat is vaak hét teken dat het . Kippen vielen zomaar dood neer in de stallen.


Heeft u als particulier duiven, kippen of ander pluimvee zoals eenden of kalkoenen? Zo voorkomt u dat uw dieren besmet raken met vogelgriep door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts