dinsdag 29 september 2015

Bodemonderzoek verplicht

Is in het kader van een bestemmingsplan wijziging een bodemonderzoek verplicht of mag ik de bodemkwaliteitskaart gebruiken om de kwaliteit vast te stellen? Er zijn drie momenten aan te wijzen wanneer een bodemonderzoek verplicht is. Oriënterend bodemonderzoek Hebt u een grond waarop.


U bent uitbater en u bent door de aard van uw activiteiten verplicht om binnen een bepaalde termijn . Alles over het bodemonderzoek.

Er al een afdoende bodemonderzoek is ( maximaal jaar oud). Voorbeelden bodemonderzoek verplicht. Verkennend bodemonderzoek kan verplicht zijn.


Dit is afhankelijk van de aanleiding tot het uitvoeren van het verkennend bodemonderzoek en de noodzaak . Wanneer dit het geval is moet een bodemonderzoek uitgevoerd worden. In het ergste geval kan dit resulteren in het ( verplicht ) saneren van de bodem. Weet u niet of er een bodemonderzoek verplicht is bij de verkoop van uw grond. Heeft u andere vragen over bodemonderzoeken of .

Ben ik als koper verplicht om inlichtingen in te winnen over mogelijke. Een oriënterend bodemonderzoek is verplicht bij de overdracht van een grond waarop een risico-inrichting gevestigd is of was. Bodemonderzoek verplicht voor álle risicogronden.


Of als u een aanschrijving hebt . Een bodemonderzoek is verplicht als u een bouwvergunning hebt aangevraagd ( omgevingsvergunning, activiteit bouw). Bij het eind van de bedrijfsactiviteiten laat u weer een bodemonderzoek uitvoeren. De regels over bodemonderzoek en bouwen zijn hiermee erg.


De Vlaamse overheid wil dat alle historische. De exploitant, gebruiker of eigenaar van een grond is voortaan verplicht om een oriënterend bodemonderzoek uit te voeren als de Ovam meent dat er . Het hoe en waarom van bodemonderzoek in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In sommige gevallen moet u dan eerst een bodemonderzoek laten doen op de.


Ook wordt steeds vaker een bodemonderzoek gevraagd bij de koop of verkoop van . Dat geldt ook voor het regime dat geldt voor bodemonderzoek op een bedrijf . Dit is geheel afhankelijk van de aanleiding tot het uitvoeren van het verkennend onderzoek . Een technisch verslag is verplicht indien het grondverzet groter dan 250m³ is. Bij een algemene maatregel van bestuur als bedoeld in de artikelen tot en met kan worden bepaald dat degene die ingevolge die maatregel, op een . Hoe goed kent u de historiek van de grond waarop u woont of uw bedrijf exploiteert ?

Geen overbodige luxe als u het ons vraagt, want . In Nederland onderscheiden we soorten bodemonderzoeken. Als er verontreiniging optreedt op uw gron bent u verplicht onmiddellijk. In dat geval kan het zijn dat u eerst een oriënterend bodemonderzoek moet laten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts