vrijdag 18 september 2015

Azalea winterhard

Met een bloeiende Azalea is het volop genieten. De bloemen laten zich vanaf mei zien en geven de tuin een betoverende sfeer. Maart is een uitstekende . De azalea behoort eigenlijk tot het geslacht van de rhododendron. Voor de winterharde Azalea Japonica ( Obtusum ) hebben we geopteerd om alles te telen in een boomcontainer ( is een 5° graden pot ) van liter, in een .

Azalea is een winterharde plant die het liefst op een plekje in de tuin met halfschaduw, omdat daar de grond meestal wat vochtiger is. Plant de Azalea diep: het . Zet een Azalea in de kamer en je hebt direct kleur in huis. Deze kleurrijke plant is een Rhododendron die regelmatig water nodig heeft. En wist je dat de Azalea.


Een plant met kleine bloempjes die maar een week bloeiden, dat was de eerste azalea. Soorten waren er niet veel.

Dat is gelukkig anders nu. Het is een winterharde plant die temperaturen tot -graden Celsius kan verdragen. Heeft droge zomer goed overleeft, maar ik kan de bloei en winterhardheid niet . In Azië groeien wel meer dan 7rhododendronsoorten, helaas zijn een groot aantal daarvan niet winterhard. De aandacht van de vele rhododendronkwekers.


De Azalea heet tegenwoordig eigenlijk Rododendron, maar dan van het Azalea - type. Azalea , officieel Rhododendron japonicum en ook bekend als. Moet opnieuw bedraad worden.


Er zijn heel wat voordelen aan deze planten en . Alle soorten zijn winterhard. De grootbloemige meestal iets meer dan de kleinbloemige. De hoogte na jaar is 1cm. Deze plant is goed winterhard. De Azalea is niet winterhard.


Wanneer de vrieskou verdwenen is kan de plant naar buiten in de ochtendzon.

Japanse azalea voor zon of halfschaduw. Mocht er vorst komen haal de Azalea naar binnen. Het blad is groenblijvend en de dubbelgevulde . De altijd fraaie Azalea Homebush is een plant wiens bloei over het. Hij is tot min twintig graden nog winterhard en daarmee uitermate geschikt voor de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts