maandag 28 september 2015

Hoe leven bijen

Elk volk bestaat uit één koningin en vele werkbijen. In het voorjaar komen hier nog darren bij (mannetjes bijen ) die voor de bevruchting . Informatie over hoe bijen leven wonen hoe ze werken en wat hun nut is. Maar ook over de voortplanting van bijen.


Het is afhankelijk van de bloem waaruit de bij voedsel zuigt hoe snel de maag. In de vrije natuur leven bijen op beschutte plekken zoals in holle bomen en .

Bijen verschillen van de meeste andere (vleesetende) vliesvleugeligen door het dieet van nectar en stuifmeel. Ook de larven leven hiervan. Bijen zijn een wonder van de evolutie, ze zijn onmisbaar voor mens en dier. De honingbij is de belangrijkste bestuiver van bloeiende . Het leven van een honingbij. Hoe sneller ze danst, hoe dichterbij de voedselbron is.


Nederlandse wilde bijen en over hoe je ze kunt herkennen. In de natuur leven bijen in grote volkeren van soms wel 60.

Hoe oud de andere bijen in de korf zijn, hoe ze zich gedragen, waar de betere bloemen . Bijen wonen met hun hele volk bij elkaar in een bijenkorf of bijennest. De koningin heeft de leiding. Honingbijen wonen met elkaar in een volk. Ze maken een nest waar ze nectar opslaan in honingraten. Liebig gesteld hebben dat bijen gekweekt tussen april en augustus slechts veertien dagen zouden leven i. In een kolonie zijn soorten leden: koninginnen, darren, en werksters.


Dit geldt ook voor onze honingbij, waarbij werkbijen , darren,. Ze leven in heel erg veel landen. Je hebt verschillende bijen : de koningin, de dar (mannetje) en de werkster. Een hommel is ook een bij.


Hoe ziet het jaar van een bijenvolk eruit? In deze blog neem ik je mee door een jaar uit het leven van een bijenvolk en volgen we maand voor . Wat eten bijen nou eigenlijk? Wat doen bijen en hoe leven bijen ? Ik hoop dat ik als ik dit werkstuk heb gemaakt, daar een hoop meer van weet.


Bijen werken voor de zoete honing en leveren belangrijke bijdrage aan biodiversiteit.

Het kwispelen vertelt hoe groot de hoeveelheid nectar of stuifmeel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts