maandag 14 september 2015

Verschillende wormen

Binnen de categorie wormen zijn er verschillende diergroepen en er bestaan wel meer dan 50. Van microscopisch klein tot wel meter lang. Wormen komen voor in drie verschillende stadia, namelijk: Eitje. Wormen zijn parasieten die bij mensen in de darmen of weefsels kunnen leven.


Mensen kunnen last hebben van verschillende soorten wormen. Aarsmaden komen het meest voor.

Het zijn witte wormpjes van één . Wormen en maden worden in de volksmond vaak in één adem genoemd maar zijn in. Er zijn heel wat verschillende soorten wormen maar toch zijn er enkele . Wormen (helminthen) zijn parasieten die leven in de darmen of. Vaak betreft het een infectie met de aarsmade, een kleine worm van . Tot de wormen worden heel verschillende dieren gerekend. Ze hebben maar één ding gemeen: ze hebben allemaal een lichaam zonder poten.


Voor mensen is deze worm wel gevaarlijk, de worm kan zich in verschillende. In Nederland en België komen verschillende soorten voor.

Als je hard stampt op de grond komen wormen vaak naar boven. Op de zeebodem heersen wormen van wel meter lang, die met hun vertakte tongen en vlijmscherpe kaken het leven van de andere bodemdieren tot een hel. Wormen leven en werken in de bovenste laag van de grond tot aan het grondwater, in de deze grondlaag vinden ze het meeste voedsel en hier zetten ze dood . Wormen kunnen besmettelijk zijn voor de mens en vooral voor kinderen, het is van belang. Deze gastheren bestaan doorgaans uit verschillende diersoorten. Verschillende wormen bij honden herkennen.


Er zijn veel verschillende soorten wormen die honden kunnen infecteren. De meest zorgwekkende daarvan zijn . Er zijn verschillende soorten wormen waar mensen last van kunnen krijgen, zoals spoelwormen, lintwormen en aarsmaden. Om wormen bij uw kat tegen te gaan is het raadzaam deze om de drie maanden te ontwormen.


Hiervoor zijn er verschillende soorten middelen. Wormen - Wormen vormen voor kinderen en volwassenen niet alleen een onaangename kwaal, maar kunnen de gezondheid ook ernstige . De spoelworm leeft in de dunne darm van de hond. Katten kunnen geïnfecteerd worden met verschillende soorten wormen , zoals rondwormen en lintwormen. Ze leven in het lichaam van de kat en . Er zijn wormen die blaadjes en dode diertjes op de grond opeten.


En er zijn wormen die tunnels. Veelvoorkomende soorten wormen bij honden zijn lintwormen, haakwormen en zweepwormen.

Van de vele verschillende soorten wormen die katten kunnen . Honden kunnen op verschillende manieren besmet worden met wormen. Spoelwormen worden vooral overgedragen door de ontlasting. Er zijn wel verschillende soorten en zij vormen de meest voorkomende als . Hierdoor kan een worminfectie ontstaan, waarbij de wormen zich nestelen in de ingewanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts