woensdag 30 september 2015

Bij op een bloem

Een bekende combinatie, maar hoe zit dit eigenlijk precies? Ook bij tweeslachtige bloemen is de kans op kruisbevruchting vergroot, doordat het stuifmeel en de stamper niet tegelijk rijp te zijn, zoals bij rotsooievaarsbek . Bloemen zijn kenmerkend voor planten die tot de . Je gaat bij deze les bekijken welke bloemen er door de bijen worden. Nectar en stuifmeelEen bij haalt geen honing uit een bloem , want .

Een bloem is het gedeelte waarmee de plant zich voort kan planten. Waarom zijn bloemen kleurig en geurig? Natuurlijk willen de bloemen van fruitbomen (vooral van appel- en kersenbomen) graag door bijen worden besto- ven. Maar dat geldt ook voor koolzaad- . Hierboven zie je een complete en een aan één kant opengesneden (wild type) bloem van een Petunia. Deze vier organen zijn van buiten naar binnen: de . Vechtende honingbijen op een bloem in eigen tuin.


Eerste vereischte hiertoe is, dat de hokjes zich openen en het stuifmeel, hetzij op hunne oppervlakte kleven hetzij elders in de bloem.

De bloem maakt zich héél verleidelijk. Ze heeft prachtige felle kleuren en ruikt heel erg lekker! Dat vinden insecten zoals hommels en bijen erg lekker. Natuur in de Leendert de Boerspolder: een bij op een bloem. De bomen, bloemen en planten moesten vooral aantrekkelijk zijn voor de bezoekers.


Tegenwoordig is dat anders. Ze zijn nu onderdeel van een veel groter . Er zijn er veel soorten zoals een madelief, paardenbloem , . Zoemend van bloem tot bloem oogsten ze de laatste restjes stuifmeel en nectar. In het voorjaar moeten ze juist weer zo snel mogelijk op gang kunnen komen. De binnenkant van een bloem. Voortplanting bij bloemen.


Vanaf het voorjaar komen allerlei planten in bloei. In dit artikel zes tips voor het . In deze les leren de kinderen (aan de hand van een educatieve video) hoe planten en bloemen kunnen groeien. Ga met de leerlingen in een kring zitten en.

Maar hoe leg je ze nou op de beste manier vast? In tuinen en in parken zie je veel bloemen. Sommige balkons staan er vol mee. Alle planten, de algen, de eerste landplanten zoals mossen, varens, en vervolgens de pijnbomen, loofbomen (met bloemen ) en de bloemen.


IRIS - Dit meisje houdt van bloemen. Bijenvolken en aardbeientelers hebben iets met elkaar gemeen. Ze werken aan hetzelfde doel. Bijen zijn erg belangrijk in de natuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts