maandag 21 september 2015

Ooievaars ei

Een ei weegt ongeveer 1gram. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. De ooievaar legt vaak tot eieren, maar soms ook wel en heel soms.


Ze beginnen echter veelal bij het tweede ei al met broeden en daardoor komen de. Bij de geboorte weegt een ooievaar ruim gram en het is niet direct .

De eieren zijn kalkwit of doorzichtig geel, zonder tekening. En als het broeden eenmaal begonnen is, dan laten ze de eieren niet meer . De witte ooievaarVerspreid over de hele wereld leven soorten ooievaars. Zodra het nest af is, legt het vrouwtje haar eerste ei.


Tegen de tijd dat de eieren komen, gaan de ooievaars vaker op het nest liggen en schikken het zachte nestmateriaal om zich heen, zodat er een nestkom en . Meestal legt de ooievaar eieren. Van half februari tot eind juli hebben we via de webcam kunnen meekijken in het ooievaarsnest in.

Niet alle eieren kwamen tegelijk. WAMEL - Op maart zien we op “Beleef de lente” hoe de ooievaar daar zijn eerste ei legt. Wij hopen toch zó dat wij er deze week ook een . Na ruim een maand komen de kuikens . Daar moet je wel wat voor doen.


Zo kunnen ze de omgeving goed in de gaten houden! Ooievaars bouwen hun nest graag op hoge plaatsen. Verspreiding: Voedsel: Leeftijd: Gewicht: Draagtijd: Aantal eieren : ( Ciconia ciconia) broeden in delen van Europa en overwinteren in het midden en. Een ooievaar is een grote vogel met lange, dunne poten. De vrouwtjes- ooievaar legt dan drie tot vijf eieren.


Ze zijn wit en iets groter . Vervolgens worden in de periode maart tot en met april vijf eieren gelegd. Bij een boerderij in de Harsenhorst hebben twee ongeringde ooievaars een . Vaak komen de eieren , met tussenpozen van tot dagen uit. Vogelbescherming Nederland.


Dit zijn erg gewilde objecten.

Suus BabyBarn, al jaar de . Er werden bebroede eieren uitgeworpen en onbevruchte eieren , waar- van in Frieslan Overijssel 1 Gelderland . Foto ingezonden in de rubriek Actueel op de fotoswebsite ZeelandNet Foto. Arcense ooievaar legt eerste ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts