Daarbij laten ze boormeel (uitwerpselen) in de gangen achter. Het zijn de vretende en borende larven die maken dat hout gewicht en sterkte verliest. Of er levende larven aanwezig zijn is te zien aan het boormeel dat uit de gaatjes komt. Het beste is dat te zien door zwart papier onder de gaatjes te leggen.
Het boormeel kunt u herkennen aan de kleine deeltjes en de losse klontjes en is niet in grote hoeveelheden aanwezig. De uitvliegopeningen van de gangen .
Om te kijken of te Houtwormen nog actief zijn kunt u nagaan of u boormeel aantreft rondom het hout. Ze duwen het boormeel naar het oppervlak, wat zorgt voor kleine ophopingen verpulverd hout op uw vloer of houtconstructie. Anticimex verzorgt preventie- en . Het is een teken dat houtwormen zich actief aan het . U herkent aangetast hout dan ook aan de kleine hoopjes boormeel (zaagsel) die onder het hout liggen. Een houtworm komt nooit alleen: vaak . Ligt er een soort zaagsel bij het hout?
Gewone houtwormkevers tasten zowel loof- als naaldhot aan, binnen en buiten gebouwen. Als je boormeel vindt, zoals dat wordt.
Hoe herkent u houtworm of boktor regio rotterdam zuid holland. Aanwezigheid van houtwormlarven is zichtbaar aan het boormeel (een fijn stof van het hout) dat uit de gaatjes komt. De boorgangen zijn gevuld met korrelig boormeel : houtworm herkennen begint vaak met het aantreffen van boormeel , een soort zaagsel, onder het hout. Twijfel je, vul de gaatjes dan met bijenwas. De schade is echter niet . Zo herken je vers geboorde gaatjes beter.
Het zaagsel, dat boormeel wordt genoem is licht van kleur, korrelig van structuur en bevat sigaarachtige deeltjes. Pas als de larven zijn ontwikkeld en verpopt . De larven van de gewone houtwormkever boren met een doorsnede van ongeveer 0. Het boormeel van de larven heeft een unieke structuur het bestaat namelijk uit korte ronde staafjes met grof poeder. Meestal wordt de huisboktor pas na de . Deze boorgangen zijn gevuld met boormeel en uitwerpselen in de vorm van korreltjes. Een aantal weken geleden zagen we gaatjes en boormeel in een stuk van ons parket op de verdieping.
Het hout dat de huisboktor heeft gegeten zet hij om in boormeel dat,. Komt er boormeel uit de gaatjes dan zijn er waarschijnlijk nog larven actief of . Zie je geen boormeel onder de gaten liggen? Dat hoeft niet te betekenen dat er geen larven aanwezig zijn. Afbeelding: inwendige aantasting door de houtwesp.
Het houtwerk eerst van stof, vuil en boormeel ontdoen.
Bij aantasting door de huisboktor is het gewenst eerst de boorgangen open . Dit moet droog geschieden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.