dinsdag 11 november 2014

Blije bijen

Gezien de achteruitgang van het bijenbestand kan er alvast van uitgegaan worden dat . Vroege bijen zijn extra blij met onze bolbloemen omdat nectar in het voorjaar nog schaars is. In samenwerking met de Nederlandse Bijenhouders. De zaden kan je toevoegen aan je zaadbommetjes (recept vind je hieronder), maar je kan ze ook direct zaaien op plekken waar je graag bijen , vlinders en . Dit is verschrikkelijk, want wij mensen leven min of meer in symbiose met de bij!

Met lentebloembollen zorg je al vroeg voor interessante voedselfabriekjes in je tuin. De eerste bijen en hommels worden immers al wakker in februari: vanaf . Dit uitdagende puzzelspelletje is BIJ-zonder leuk. Wijnboerenzoon Klaas waagt zich onverschrokken richting de chateau- bijen om de honing te oogsten.


Bijen aan het werk in een bloem van de koningin van de nacht op La Palma. Vanochtend staan René en tuinman Tomas zoals . Beestjes die we keihard nodig .

Bijen zoeken stuifmeel binnen een straal van drie kilometer. Ze kunnen dus prima overleven in de stad. Paarse heide, fladderende vlinders en zoemende bijen.


Het Buurserzand is een bijzonder heidegebied in Overijssel. Ondanks dat er dit voorjaar goed nieuws te melden was over het aantal bijen dat de winter overleefd heeft, . Bijen zorgen voor een goede bestuiving van veel fruit. Als we ook in de toekomst nog fruit willen blijven oogsten, moeten we nu goed voor de bijen . Dit tasje met blije bijen Bloemzaden bevat een 30-tal verschillende soorten bloemzaden incl. En dat terwijl deze dieren zo belangrijk zijn voor de gezondheid van onze planeet! We geven je tips om ze een . De bijen hebben het zwaar.


Met deze zelfgemaakte balletjes zorgt u voor een bonte verzameling van bloemen en kruiden. Er zijn ontzettend veel bolbloemen die vlinders en bijen aantrekken. De nectar die bloemen produceren, is een lekker maaltje voor bijen en vlinders. Wereldwijd gaat het slecht met de honingbij en .

Dit weekend worden in het hele land bijen . Blije Bijen Mengsel met bloembollen. De afgelopen paar weken zijn al veel kinderen in de klas bezig geweest met het voorjaar en de natuur. Kun jij ook zo van de natuur genieten?


Dan mag je de bijen wel dankbaar zijn! Bijen spelen een onmisbare rol in de natuur. Tentoonstelling over Fabeltjeskrant niet toevallig in Rotterdam.


Deze keer staat op het programma het ansichtkaarten maken door blije bij- teksten te handletteren, bijvoorbeeld Bee-happy. Leuke acties, informatie delen om de bijen te ondersteunen. Plant in het najaar bloembollen voor blije bijen in het voorjaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts