woensdag 12 november 2014

Wat eet een kip

Aan heel wat tuinbezitters die vroeger nooit kippen of ander pluimvee hielden, wordt vandaag door de gemeente of intercommunale het voorstel gedaan om . De vraag is vaak wat mag wel en wat mag niet. Hoe zit het met maaltijdresten? En mogen kippen oude groente of beurs fruit eten?


Kippen hebben behoefte aan water en vast kippenvoer. Dat heeft een positief effect .

Door een deel van het legvoer te vervangen door een granenmengsel ( strooivoer) en dit creatief te strooien, kunnen de kippen wat langer bezig zijn. Waaruit bestaat een goede kippen voeding? Keukenresten en samengesteld voer, overzicht van wat je legkippen wel en niet mogen eten.


Daarin stroomt het eetbakje weer vol zodra het leeg is. De oorspronkelijke wilde kip moet in de vrije natuur eten wat het seizoen te bieden. De voeding van loslopende kippen is afhankelijk van de terrein- omstandigheden.


Een kip eet dus bijna kilogram steentjes per jaar. OVAM de aan- zet om dit boekje uit te geven.

Vul dit kippenvoer aan met graan, groenvoer, insecten, grit en kiezel. Dan zijn de kippen nog bezig met verteren als ze op stok gaan, wat de rust in het . Behalve keukenafval en legmeel, korrels of granen zullen de kippen ook baat hebben bij het levend. Wat betekent dit voor de particuliere kippenbezitter ? Kippen zijn alleseters: granen, vruchten, plantenzaden, wormen en insecten staan allemaal op het menu.


Ze vinden het voedsel door met hun . Kippen mogen dan wel echte opportunisten zijn, toch hebben ze een verblijfplaats, eten en drinken nodig. Wat je moet weten voor je begint. Ook staat er dat kippen liter water per week drinken. Lees dit artikel over de juiste voerkeuze voor je kippen , wat je naast het dagelijkse kippenvoer kan geven en hoe je het beste kippenvoer kan . Schillen en bladeren van groenten en fruit.


Restjes van bereid plantaardig voedsel: gestoofde groenten, gekookte aardappelen, frietjes,. Etenstijd - wat is het beste voer voor uw kippen ! Een volwassen kip eet dagelijks ongeveer 1gram legkorrels. U dient elke dag de voerbak te controleren en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts