woensdag 26 november 2014

Welke vogel legt de grootste eieren

Een kiwi legt het grootste ei als je naar de verhouding van het formaat. Toegevoegd na minuten: bij vogel bedoel ik vogelsoort. De kiwi legt relatief gezien dan ook de grootste eieren. De vogel met de kleinste eieren is de bijenkolibrie.


Dieren die eieren leggen zijn vissen, amfibieën, insecten, reptielen, vogels en monotreme. Het grootste vogelei is dat van de struisvogel (tot kg).

Welk dier legt de meeste eitjes ? Welke vogel houdt zijn ei op zijn poot ? Blauwe vinvissen zijn de grootste dieren die de mens kent en zij hebben tevens de . Waar ligt het grootste koraalrif? Wat is het zwaarste reptiel? Eieren variëren ook in grootte maar welke soort legt nu relatief de grootste eieren.


Over het algemeen geldt de stelling: Kleine vogels leggen relatief grotere . Een fuut legt er hooguit zes en een mees soms wel dertien per nest. Waarom leggen niet alle vogels evenveel eieren ?

Zijn er vogels die achteruit kunnen vliegen? De grote albatros is de grootste vogel die het vermogen heeft om te vliegen. In welke gebieden komt de grote albatros allemaal voor en wat eet hij zoal? De reuzenalbatros legt om de twee jaar slechts één enkel ei.


Struisvogels leggen de grootste eieren ter wereld! Heb jij weleens gezien hoe jonge struisvogeltjes uit. In mei leggen alle vogels een ei , zo wil het gezegde. Normaal gesproken hebben vogels een nest gebouwd voordat het vrouwtje er eieren in legt. Het mannetje broedt het grootste gedeelte van de dag, als de zon op het heetst is neemt het.


De koekoek legt één ei , in het nest van een andere vogel. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren:. De bosuil legt zijn eieren al in januari, maar dat heeft niets met . Als grootste vogel legt de struisvogel de grootste eieren. De inhoud is te vergelijken met ongeveer kippeneieren , weegt kilogram en heeft een bijzonder . De bruine vogel heeft vleugels maar ze lijken geen functie meer te hebben. De struisvogel, het grootste familielid van de loopvogels , legt de grootste eieren.


Het is bijna Pasen, de winkels liggen al weken vol met chocolade- eieren en. Na de geboorte valt deze tand vanzelf uit.

Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen. De meeste vogels leggen ook slechts ééns per jaar ,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts