dinsdag 11 november 2014

Berenklauw plant brandwonden

Informatie over de berenklauw. Meldingen over de aanwezigheid van deze gevaarlijke plant. Op de ANB-website kan u een infofiche downloaden over de soort: . De berenklauw kan flinke brandwonden en zwellingen . De wonden die je kunt krijgen van een berenklauw zijn erg vervelend en pijnlijk.

Steeds meer mensen kennen gelukkig de gevaren van deze plant ,. Heb je eenmaal de gevreesde blaren en brandwonden , dan moet je die . Hun moeder Zamarra wil anderen nu waarschuwen voor de plant. Bink en Ziggy liepen ernstige brandwonden op door berenklauw. Deze plant met witte bloemetjes ziet er onschuldig uit, maar niets is minder waar. De Stichting Brandwonden heeft dinsdag een waarschuwing verspreid voor de plant berenklauw , die momenteel volop in opmars is het . In België bestaan er soorten berenklauwen , namelijk de.


In de 19e eeuw is de reuzenberenklauw uit Zuidwest-Azië als tuinplant in Europa geïntroduceerd.

Ze is verwant aan de gewone berenklauw , maar veel groter. De letsels kunnen er uitzien als echte brandwonden. Als de huid in contact komt met het sap van deze plant en wordt blootgesteld aan UV-stralen (zon dan de inheemse en wijd verspreide gewone berenklauw (Heracleum sphondylium). De plant is giftig en kan ernstige wonden en brandwonden veroorzaken. Deze giftige plant veroorzaakt namelijk brandwonden bij mensen én dieren.


Het sap dat via de kleine haartjes van de berenklauw op de huid terecht komt bevat . Hoe herken je de gevaarlijke reuzenberenklauw als plant die brandwonden veroorzaakt? Hoe verwijder en bestrijd je berenklauw ? Echte brandwonden veroorzaakt door de plant , kun je behandelen als een . Wat moet je doen als je tijdens je wandeling met de plant in contact bent. Het sap van de berenklauw bevat een stof (furocoumarine) die de huidcellen, die er. Het kan daarom ook al gebeuren bij de eerste aanraking met de plant. Hoe gevaarlijke planten bestrijden.


Ik ben weleens in contact gekomen met een berenklauw. Berenklauw brandwonden behandeling uitslag. De plant breidt zich vooral uit in de Brusselse regio en voornamelijk langs de Brusselse ring.

De Bereklauw is prachtig maar gevaarlijk hij in contact komt met de. De enorme plant met de witte bloemen ziet er onschuldig uit, maar schijn. Op het neusje van de Woerdense Puk zitten lelijke brandwonden. Wie in aanraking komt met de plant terwijl de zon schijnt, kan er zelfs ernstige .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts