woensdag 12 november 2014

Versheid van eieren

Hoe weet je of een ei nog goed is? De THT datum zegt niet alles. Met deze test kun je gemakkelijk de houdbaarheid van eieren testen.


Iedereen twijfelt wel eens of de eieren die in de koelkast liggen wel nog vers zijn. Enkele eenvoudige tips kunnen ons hierbij helpen. Op een doosje eieren staat een THT-datum, maar na die datum zijn ze niet ineens bedorven.

Een andere trucje is het ei in een glas water leggen. Test eenvoudig of een ei vers, oud of bedorven is met deze eieren in water drijftest. Je kunt een ei ook op versheid testen door het naast je oor te schudden.


Je kunt op een hele makkelijke manier de versheid van een ei nakijken, alleen weten de meeste mensen dit niet. De houdbaarheid van een ei bedraagt vier weken vanaf de legdatum. Omwille van de versheid en om het risico op Salmonella klein te houden . Dat hoeft dus niet per se de koelkast te zijn. Eieren moet je op een koel plekje bewaren.


Spring naar De versheid van een ei testen - Leg het ei in kwestie in een kom of een groot glas met koud water om te zien of het drijft.

Als je een doosje koopt in de winkel staat er een . Als je zout aan het water toevoegt, werkt de test sneller bij minder oude eieren. Techniek: Versheid van eieren. Wat zijn de voordelen van op lage temperatuur garen? Hoe moet je chocolade tempreren?


Test de versheid van je ei snel en eenvoudig met dit eenvoudige trucje! Het is zeer belangrijk om te weten of een ei nog vers is. Er bestaan enkele handige technieken en tips om te weten hoelang je een ei kan bewaren. Je grijpt in de koelkast om een ei te nemen. Je weet niet meer hoelang het er al ligt en . Als de eieren eenmaal uit de verpakking zijn gehaal is de versheid ervan niet meer met het blote oog te bepalen.


De eetbare inhoud van eieren is netjes ingepakt in een harde schaal, maar toch kan je aan de buitenkant allerlei dingen te weten komen over de binnenkant. Van voedingsveiligheid expert Lisa Young moet je voorzichtiger zijn met eieren dan je misschien dacht. Want ze bederven niet zo makkelijk.


Aan de buitenkant is het moeilijk te zien of een ei nog vers is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts