donderdag 13 november 2014

Keurmerken eten

Keurmerken voor eten en drinken staan meestal in de vorm van een herkenbaar logo op de verpakking. De afgelopen jaren zijn er steeds meer keurmerken. Wil jij iets weten over keurmerken op de verpakking van eten ? Of heb je een vraag over het etiket?


Bekijk hier onze vragen én antwoorden op veelgestelde . De belangrijkste Nederlandse keurmerken per sector en de meest voorkomende internationale keurmerken met links naar hun voorwaarden.

Daarnaast stimuleert het initiatief productinnovatie door producenten, zodat ons eten en. Koffie met een keurmerk is beter voor mens en milieu. Welke koffie kies jij in de winkel? Vind tips voor een duurzaam bakkie.


De keuze voor duurzaam en verantwoord eten wordt makkelijker. Biologisch vlees of scharrelvlees? Beter Leven keurmerk of EKO- keurmerk ? Waar moet je op letten als je onnodig lijden van dieren wilt voorkomen?


Nederlanders hebben vorig jaar een recordbedrag besteed aan voedsel met een keurmerk.

Je ziet het op vele producten: een keurmerk. Een keurmerk helpt je met het kiezen uit verschillende producten, omdat het garanties geeft over . Duurzamer eten gaat over voedsel geproduceerd met extra aandacht voor mens, dier en milieu. Wij hebben ze voor u op een rij gezet. Makkelijk, simpel en doeltreffend! Deze nieuwe keurmerken geven in de markt een signaal af dat bestaande keurmerken op hun tekortkomingen wijst.


De interacties tussen de verschillende. De verkoop van onder andere vlees, vis, fruit en . Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont een organisatie aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Hoe ik langzaamaan steeds meer biologisch ben gaan eten.


Ik let op veel keurmerken , waaronder fairtrade en UTZ, maar het stempel . Daarom zijn al onze producten voorzien van de twee biologische keurmerken : EKO en Skal. Skal is een Europees keurmerk en verplicht voor de biologische . Het EKO keurmerk staat garant voor biologische landbouwproducten van Nederlandse origine en sluit het gebruik van bestrijdingsmiddelen, kunstmest of. De supermarkten schermen op hun beurt met eigen keurmerken die nog beter zouden garanderen dat er duurzaam eten in de schappen ligt. DTweede Kamerlid Gerard Schouw pleit voor één duidelijk en objectief keurmerk voor eten en drinken in de winkels.


Zie hier welke producten dit keurmerk hebben. Het Vega(n) Keurmerk (V- Keurmerk ) garandeert dat in een product geen ingrediënten of.

De laatste jaren is er een behoorlijke wildgroei ontstaan op het gebied van keurmerken. Alleen voor voedsel zijn er meer dan honderd. Cittaslow Borger Odoorn is het internationale keurmerk voor gemeenten met . Het snelst groeiende en grootste keurmerk is het Beter.


Een groeiende groep vindt het belangrijk te kiezen voor eten dat lokaal, . Voor restaurants die ook buiten de menukaart bewuste keuzes maken op het gebied van duurzaamheid is er het keurmerk Green Key. Dit blijkt uit de jaarlijkse Monitor Duurzaam Voedsel, uitgevoerd door .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts