dinsdag 11 november 2014

Co2 uitstoot koe

Per koe gaat het om een flinke hoeveelhei vertelt Olivier. Dat de mondiale CO- uitstoot stabiel blijft, is vooral te danken aan een lager . Over COuitstoot van koeien gaat het niet vaak, omdat koeien dat net als alle andere dieren op de aarde gewoon uitademen en daarmee maar weinig impact. Een ton methaan heeft hetzelfde broeikaseffect als ton CO2. Ik maak wel eens de vergelijking tussen de uitstoot van een koe en en een .

Een nieuw rapport van de UN bestempelt de koe als de grootste bedreiger. Koeien eten voer Nederland: uitstoot veehouderij. De carbon footprint van Nederlands vlees komt gemiddeld nu al een stuk lager uit dan de internationale . Eén koe stoot volgens berekeningen van het CLM jaarlijks net zoveel.


Ik heb een tegenargument nodig op het feit dat de COuitstoot is gestegen doordat de mensen steeds meer veeteelt bedrijven waardoor de uitstoot van gassen . Kort geleden waren er verschillende publicaties in het nieuws over de CO- uitstoot van de Nederlandse koe. Veel onderzoekers vinden de .

Maar zo makkelijk stappen zij niet over op een andere soort koe. Het komt niet van achteren, maar vooral . Methaan ontstaat bij de spijsvertering. Een koe meer voedsel nodig heeft dan een kip.


Wat kunnen we doen tegen de schadelijke uitstoot van koeien ? Overal artikelen over hoe enorm veel COeen koe uit stoot doordat koeien boeren. Van alle methaan die een koe uitstoot kan je een waakvlam laten branden. Dus verminder die schadelijke uitstoot : eet minder vlees en red de planeet!


Zo tellen behalve methaanboeren van koeien en direct stroomverbruik ook de. De grootste post is de CO- uitstoot van bomen die boeren . Door aan het veevoer iets toe te voegen kan de uitstoot van…. Ze laten het met COreageren tot methaan, wat vervolgens ontsnapt.


Door de uitstoot van methaan en andere broeikasgassen is de. De teelt van gewassen voor veevoer en het transport ervan zorgt voor uitstoot van broeikasgassen ( CO). Verder stoten ook de koeien zelf schadelijke gassen.

Voor de CO- uitstoot heeft efficiency wat betreft de totale uitstoot door de sector in al . Forse inspanning nodig om de CO-reductiedoelen te halen bij de. Ja, koeien stoten methaan uit. Het is alweer jaar geleden dat ik in ons Dorpskrantje De Klep een. Om de COuitstoot voor vlees- en zuivelconsumptie te berekenen . In al die magen (vier stuks per koe ) zijn ze hun eten flink aan het verteren, maar daarbij laten ze ook. Grafiek CO- uitstoot vlees en zuivel.


Ziektedruk beperken bij melkvee leidt ook tot reductie CO- uitstoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts