vrijdag 14 november 2014

Vervoersverbod kippen

De laatste informatie over vogelgriep vindt u op Rijksoverheid. Maak je je ongerust over de gezondheid van je kippen , bel dan eerst je . In België geldt een noodmaatregel voor hobbyhouders van pluimvee. In die zone is er ook een vervoersverbod voor pluimvee en duiven. De maatregelen in het gebied gelden voor minstens dagen.


Door het afgekondigde vervoersverbod gaat daar sinds zondagavond letterlijk geen kip meer naar binnen of naar buiten.

OPHEUSDEN - Als er geen nieuwe uitbraken van de vogelgriep komen, wordt het vervoersverbod donderdag opgeheven. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een . Vervoersverbod pluimvee door vogelgriep Kamperveen. Dat stelt burgemeester Harm-Jan Schaik . Het vervoersverbod vanwege de vogelgriep treft onnodig de pluimveesector in de buurt Harderwijk.


Tientallen rapers op weg om 36. Beide bedrijven vallen onder het vervoersverbod : er mag niks in en uit. De ziekte is dodelijk voor kippen , kalkoenen en eenden. Ook was er een vervoersverbod voor pluimvee, eieren en mest in een zone van kilometer rond het .

Ruiming, ophokplicht en vervoersverbod na uitbraak vogelgriep. Binnen het gebied van tien kilometer rondom het getroffen bedrijf in Oldekerk is een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd. Kruising tussen brahma en legkip.


Ze liggen ook elke dag een lekker vers eitje Leeftijd tussen 6maand en 2jaar. EINDHOVEN - Het ministerie van Economische Zaken heeft zondag voor het hele land een absoluut vervoersverbod voor pluimvee . In totaal gaat het om circa 36. In een straal van één kilometer rond het bedrijf liggen geen andere bedrijven. Binnen kilometer geldt een vervoersverbod voor alle bedrijven. Binnen die afstand vallen in ieder geval twee Gelderse bedrijven die werken . Dit vervoersverbod heeft betrekking op onder andere pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.


Alle huidige landelijke maatregelen blijven onverkort . Mogen pluimveeproducten als kip en eieren nog geconsumeerd worden? Er is een vervoersverbod voor pluimvee en duiven. Albert Heijn haalt met Salmonella besmette Franse kip uit schappen . Voor kippen , eenden en andere watervogels is deze variant dodelijk. In een zone van kilometer rond het eendenbedrijf geldt per direct een vervoersverbod.


In deze zone liggen pluimveebedrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts