donderdag 20 november 2014

Thema kip en ei

De kleuters nemen om de beurt een ei uit de kip of de mand. Wanneer de kleuters de klas binnenkwamen,. Zo wordt onze bouwhoek deze week een echte . De klas werd ingekleed in het thema : de eerste week werd de poppenhoek een echt kippenhok. Er waren nestjes van stro, een bak om maïs in te doen, een stok.


In de lente en rond Pasen is dit thema de kip en haar kuikens geschikt.

Bewonder de kip , de eieren en de kuikens. Taal- en rekenactiviteiten, knutselen. Onze kapoentjes brachten weer heel wat toffe spullen mee naar de klas ditmaal rond het thema kip en ei.


Onze thema kast geeft dan ook een . See more ideas about Easter, Easter activities and Easter crafts. We bespreken de ontwikkeling van ei – kuiken. Start het thema met een tweegesprek.


Afrondend gesprekje: Waar legt een kip haar ei ? Deze week hadden we bezoek van een kip en kuikens.

Er werd een kippenhok gemaakt, er waren . Kippen , kuikens, eieren en meer, hiermee spelen, wil je telkens weer! Schrijfpatroon de eieren van de kip , kleuteridee. Tik tak, thema ' kip en ei '. Kleuters overwinnen hun angst voor kippen. Een kip legt zoveel eieren , tot er genoeg zijn om te broeden.


Ze houdt de eieren op ongeveer 40. Een eitje levert je energie en bevat naast eiwitten ook vetten. Eieren passen in een gezonde voeding . Dit thema past ook bij kern van Veilig Leren Lezen. Leg de plaatjes op de goede volgorde (eggstory): van ei tot kip. Thema het kippenhok op Juf Janneke.


Leuk thema over kippen , ook te gebruiken rondom Pasen. Download kaarten kip - ei -kuiken. Toen we op maandag binnenkwamen in de klas stond er een reuzegrote paastak in de klasruimte !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts