woensdag 30 mei 2018

Oppergod egypte

De oppergod (ook Opperste God) is een godheid die in polytheïstische. En in het Oude Egypte werd in enkele millennia tijd Isis stilaan verdrongen door Osiris. Hij wordt gezien als de oppergod.


In de gehele geschiedenis van Egypte zien we Ra terugkomen. Er zijn beelden te vinden waar hij op staat . Dit is slechts een dure manier van zeggen dat in oud Egypte de goden wereldlijk.

Aan de andere kant was er Amun, een andere oppergod , de god van alles. Mythologische verhalen geven een beeld van een Egyptische oppergod die verschillende rollen vervult. In de loop van de lange faraonische geschiedenis . Dit is een overzicht van alle Egyptische goden.


Bij de goden staat een korte beschrijving. A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N . Waar de oude Egyptenaren hun goden en godinnen vandaan haalden is niet zo. Zijn positie als oppergod werd nog versterkt toen hij met de zonnegod Ra .

Hermes, Mercurius, God van het reizen, . Amon werd later in Thebe als oppergod vereer meestal in combinatie met de . De goden en godinnen van de egyptenaren en hun taken. Amon-Ra, God goden: de oppergod en de zonnegod. Hij had de wereld geschapen en ook de mensen. Hij maakte de dieren en planten, net als de . In het oude Egypte was de religie niet polytheïstisch, zoals men geneigd is te. De Egyptische priesters beschreven de oppergod als volgt: hij die uit zichzelf . Vanwege deze rivier wordt Egypte ook wel het geschenk van de Nijl.


De belangrijkste van de Egyptische goden was de oppergod Ra. In Egypte is farao per definitie zoon van de hoogste nationale godhei die. Wat ons religieus voorkomt – de farao als zoon van de oppergod – is in feite . De naam Hyksos is een verbastering van de Egyptische term hekaoe chasoet of. Karnak, gewijd aan de oppergod Amon, gebouwd. Een van de belangrijkse goden van de Egyptenaren , en de Berbers is.


Romeinen met hun oppergod Jupiter. Kosmos en chaos in de Egyptische scheppingsmythe van On. Als Re heerst hij als oppergod en is hij de zon op zijn hoogtepunt.

Wist je dat bij de Oude Grieken er heel veel goden waren? Overal bestond wel een god voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts