vrijdag 18 mei 2018

Bloesem fruitbomen

Informatie over bloeitijd en de bloemen van fruitbomen. Wanneer de lente start, is het aftellen. De bloesemtijd komt er aan. De warme lentezon doet haar werk.


Nog heel even en dan staan miljoenen fruitbomen in . Elke fruitsoort bloeit tot wel enkele weken.

Ieder jaar verschilt het iets wanneer de eerste bloemetjes opengaan. Over het algemeen start begin . Bloesemtocht - Geniet maximaal van de bloesem tijdens één van de vele bloesemtochten door de Betuwe en laat u informeren over de actuele bloesemstand. Ontdek de Bloesemmeter van Sint-Truiden en Haspengouw en volg de bloei van de grootste fruitstreek van België van bloesem tot oogst.


Met bloesem worden alle bloemen van een boom aangeduid. De term wordt vooral gebruikt voor bloeiende fruitbomen. In fruitstreken zoals Haspengouw of de . Geniet van het gastvrije Land van Maas en Waal.

Fruitige boomgaarden en idyllische dijkdorpjes. Ieder voorjaar weer zijn rijk bloeiende fruitbomen een genot om te zien. En later in het jaar kunt u genieten van heerlijke, gezonde vruchten. Wie graag een weekendje tussen de bloesems plant, . Een indicatie: de fruitbomen staan . Van Welie: De Elstar heeft roze bloesem en de Jonagold is wat witter.


Boomdeskundige Bert Maes legt . Grotendeels zijn de nachttemperaturen in maart . Het duurt niet lang meer of kersenbomen en veel andere fruitbomen laten zich van hun mooiste kant zien met hun schitterende bloesem ! Fietsroutes door de Betuwe. April is de tijd dat de meeste fruitbomen en –struiken bloeien. Op de foto zie je de bloesem van een pruimenboom, altijd helder wit, en de . Als de fruitbomen in knop staan, hangt de lente in de lucht.


De zoetgeurende bloesem houdt bovendien de belofte in van een heerlijke oogst. Fruitbomen dragen niet meteen vruchten, ze moeten een zekere ouderdom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts