donderdag 17 mei 2018

Kaardebol zaaien

Specifieke zaai -instructies: Het zaad van deze warmtekiemer kiemt meestal snel. Een enkele keer laat de kieming wat langer op zich wachten en kan wat . Kaardenbollen kan je makkelijk zaaien , en sommige tuinliefhebbers hebben ze liever niet omdat ze teveel kunnen uitzaaien. Toch zijn ze relatief makkelijk . Grote kaardebol is een stevige gestekelde plant.


De lila bloemetjes bloeien in een krans om het bloeihoofd.

Zaaien : mei-juli, afdekken met dun laagje grond. Optimale kiemtemperatuur 20̊ C. Dek het zaaisel af met (vlies)doek om uitdroging te . Ik heb een paar honderden zaailingen van de grote kaardebol (Dispacus fullonum)gratis af te halen. Ze zaaien zich vanzelf weer uit.


Dipsacus fullonum, grote kaardebol de Bolster. Wanneer zaaien posts mrt. Wie ben ik posts sep.

De kaardebol heeft grote bloemen welke door hommels en bijen druk bezocht. Ik hergebruik graag materialen en geef planten de ruimte uit te zaaien. Met name van de wortel van de kaardebol in haar 1e jaar. Het is sterke reinigend en is goed voor lever en nieren. Ook helpt het bij reuma en . Maar met name moet je bij de kaardebol nu al zaaien want die moet de . En ach, los daarvan is het gewoon leuk om ze zelf te zaaien ! Het is boeiend om te zien hoe bepaalde planten een voorkeur hebben om zich uit te zaaien op paden en tussen stenen.


Zo zie ik in het voorjaar . Hij zaait zichzelf makkelijk uit. Het eerste jaar verschijnt er een rozet waarbij je . Het is een 2-jarige plant maar ze zaaien zich vanzelf weer uit. Onderhoud: Ook al zijn de planten in het najaar afgestorven kunnen ze toch nut hebben. Tuinforum onderwerp: wilde kaardebol.


Als het eventueel uit zaad is wanner moet ik deze dan zaaien. Zaaigoed tuinzaden bloemenzaden kaardebolzaden. Kaardebol of distel in de tuin, zaaien van de tweejarige in de herfst.


Petanque-toernooi zo okt.

Tot slot nog dit: wij proberen waar mogelijk of zinvol planten . De plant past goed in een natuurlijke tuin waar hij zich vrij uit mag zaaien. Kaardebol is een geslacht van tweejarige en kortlevende vaste planten met een. De zaden van de kaardebol zijn erg geliefd bij putters.


Ik kon ze dit jaar vanuit het raam fotograferen. EĆ©njarigen of tweejarigen, zoals teunisbloem of kaardebol zijn ook belangrijk, die zaaien zichzelf wel uit. PM - replies retweets likes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts