vrijdag 18 mei 2018

Kleine gaatjes in hout

Er zijn verschillende hout -aantastende insecten die . Controleer hout op kleine ronde gaatjes. Houtworm herkennen: heb ik te maken met houtworm? Het is goed om te weten dat gaatjes in het hout niet worden veroorzaakt door de. Omdat ze zo klein zijn, zult u ze moeilijk ontdekken.


Het door houtworm aangetaste hout insmeren met terpentine is géén goede tip.

Wanneer u gaatjes in hout aantreft denkt u direct aan boktor, houtworm, spinthoutkever of de bonte knaagkever. Alarmbellen zullen hoogstwaarschijnlijk gaan . Als je gaatjes in het hout ziet, zijn ze vaak al gevlogen. Het beestje vreet met name schors, maar wil ook wel eens een klein stukje het hout. Kleine gaatjes wijzen niet altijd op actieve houtworm. Donkere uitvlieggaatjes zijn . Om te beginnen merk je dat aan de kleine ronde gaatjes in het hout en de.


De houtworm is de larve van de houtkever.

Die legt eitjes op onbehandeld hout. De larve vreet zich in het hout en maakt kleine gaatjes. Hoopjes zaagsel onder of vlakbij het hout.


Professionele bestrijders zien aan de grootte van de gaatjes en het. Dit zaagsel is afkomstig van de . De verhitting moet langzaam gaan omdat het hout anders kapot barst. Takken met kleine gaatjes in het hout , gevonden in park of bos, kunt u . Verschillende insecten komen in hout voor en voeden zich ermee. Het hout oppervlakkig hiertegen behandelen heeft weinig zin door . Door houtaantasters zoals houtworm verzwakt het hout. Het wordt poreus en de vezels verliezen . De ronde tot ovale gaatjes in het hout zijn de uitvliegopeningen van de kevers.


Na tot jaar verpoppen de larven tot volwaardige insecten en ontsnappen via de kleine gaatjes. Aan de buitenkant van het hout zullen in dat geval ook kleine gaatjes te zien zijn. Is dit het eerste dat u opmerkt dan kan u vaststellen of de . Als de gaatjes in het hout licht van kleur zijn of u vindt wat boorsel ( zaagsel) . In dit artikel lees je dan ook precies hoe je houtwormen en boktorren kunt bestrijden en wormpjes uit.


Het is redelijk eenvoudig te herkennen door kleine gaatjes in het hout.

Is het bestrijden van houtaantastende insecten gevaarlijk? Onze bestrijdingsmiddelen. Er zitten kleine gaatjes in het houtwerk van mijn huis. U kunt de aanwezigheid van de larven herkennen door kleine gaatjes in het hout.


Bent u woonachtig in Raamsdonksveer en merkt u op een dag dat er allemaal kleine gaatjes in uw hout zitten? Dit is het teken dat er een houtworm aan de slag. Fijne Houtplamuurmes voor kleine beschadigingen en gaatjes in hout. Met Alabastine Houtreparatie repareer je duurzaam alle beschadigingen aan houten.


Merkt u kleine gaatjes in uw parketvloer of houtstof op de draagbalken van uw dak? Dan kreeg u een houtworm over de vloer. Die nestelt zich twee tot vier jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts