donderdag 24 mei 2018

Wilde bijen houden

Veel voedselgewassen rekenen op bijen om zich voort te planten via bestuiving. Zowel honingbijen als wilde bijen gaan de laatste jaren sterk achteruit. Ja, dat mag, maar het is zeer raadzaam om hier weloverwogen keuzes in te maken.


Een bijenvolk kan onvoorspelbaar zijn en kan overlast bezorgen in de . We hebben ons hierbij specifiek gericht op de wilde bijen en hebben de.

Chiel Versluijs van Imkershop: “Vaak zorgt het houden van bijen ervoor dat . Daarnaast houden we ons bezig met voorlichting en educatie. De andere soorten die Nederland telt zijn wilde , solitaire bijen. In tegenstelling tot de honingbij leven ze alleen, bijvoorbeeld in de gron of in . Nu zijn er ook bijen die in . Maak daarom van uw tuin of balkon een bloemenfeest.


Het afgelopen jaar was weer veel te doen over de . Een derde groep bijen leeft parasitair.

Zij leggen hun eitjes in de nesten van andere bijensoorten. Honingbijen wonen met elkaar in een volk. Ze maken een nest waar ze nectar opslaan in honingraten. Er zijn veel soorten bijen. De meesten zijn wilde bijen , maar er zijn ook honingbijen.


Iggy: die bijtjes houden nogal van zonnewarmte, dus een plekje dat lang in de. Maar ook wilde bijen hebben het niet gemakkelijk, door het verstrekken van . Er bestaan ook soorten zoals sommige groefbijen die wat hun leefwijze betreft het midden houden tussen een sociale en een solitaire leefwijze. Onlangs kregen wij een e-mail van een KNNV tuinambassadeur die zich afvraagt of de populariteit van stadsimkers en bijen houden in de stad . Wilde bijen leven solitair.


Elk vrouwtje maakt haar eigen nestje. In elk nestje legt ze een hoopje. Belangrijk voor wilde - en honingbijen is dat er een grote variatie is van.


Het boek geeft ook goed informatie wat het houden van honingbijen omvat en geeft . Maar waarom zijn wilde bijen en honingbijen nou eigenlijk zo belangrijk? Lees hier meer over hun rol in het ecosysteem.

De imkers voelen zich benadeeld door maatregelen om wilde bijen te beschermen. De honingbijen die ze in bijenkasten houden , worden .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts