woensdag 30 mei 2018

Lathyrus zaaien in volle grond

Plant ze niet voor april in volle grond. De lathyrus , ook wel pronk- of siererwt genoem varieert eindeloos in soorten. Zaai twee gekiemde zaden per rolletje en dek ze af met een laagje grond , niet . Stop de zaden in vrij diepe potjes met licht vochtige zaai - of potgron op een diepte van cm. Maar zaaien in februari of maart is ook prima, bloeit dan gewoon wat later (maar dus liever in de koude kas (of binnenshuis) voor dan ter plaatse in de grond.


Met de lathyrus geef je elke tuin een landelijk sfeertje.

Lathyrus wordt ook wel pronk-erwt of sier-erwt genoemd. Daarna een bakje voor tweederde met vochtige zaaigrond vullen, de. Zaaien begin tot hoog zomer op zaaibed of direct ter plaatse. Geurig bloeiende lathyrus is prachtig in de tuin én op de vaas. Zaai deze siererwt in maart voor, om in.


Ik heb begin februari lathyrus odoratus royal gezaaid in een kasje op de. Ik was van plan om ze april gewoon in de volle grond te zaaien , . Voordat u de zaden gaat zaaien moet u deze eerst tot uur laten weken in water.

Op planten vanuit de volle grond , deze planten kunnen geplant worden in de periode van november . Bij meer gespecialiseerde winkels, de lathyrus vereniging of engels zaadboeren als. Opkweek in de volle grond , zaden relatief diep planten (5-centimeter). Laat de zaden eerst een nachtje weken in water en zaai in februari in de. In de volle grond kan ook maar de kou moet dan echt uit de lucht zijn.


Nu zaaien straks een tuin vol bloemen. Die kun je beter direct in de volle grond zaaien. De zaden voor het zaaien uur laten weken. Bloemen kun je zaaien in volle grond en in een kweekkas. Grote zaden zoals van pompoen, zonnebloem of lathyrus zaai je het beste . Zaaien in de volle grond - Tips And Tricks Wil je het beste resultaat uit de.


Maak de zaai - en stekgrond eerst goed vochtig met behulp van een. Of zaai wat later, als het warmer is, buiten in de volle grond of in potten. Het is een Engelse gewoonte die goed werkt. Ik heb bij het zaaien verschillende kleuren zaad van lathyrus gekocht, zo heb . Zaaien : vanaf februari in potjes onder glas of vanaf maart tot eind mei direct ter plaatse in de vollegrond.


Zorg dat de groeiplek zeer voedselrijk is, bijvoorbeel . Vanaf februari binnenshuis zaaien en opkweken.

Vanaf april kunt u ook ter plaatse in de volle grond zaaien. Voorgekweekte lathyrus mag in de tweede helft van . Zaaiperiode : onder glas vanaf februari - april, vollegronds vanaf eind april. Instant zaai - en stekgrond Direct .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts