maandag 28 mei 2018

Nest hommels in de grond

Mijn ouders hebben last van een hommelnest in de tuin, er zitten grote gaten in de grond in een hoek van de tuin, het nest is nog niet zo heel actief maar dat . Hommels bouwen soms hun nest in een spouwmuur, wat kan leiden tot druk vliegverkeer over het terras. Ook bouwen hommels hun nest vaak in de grond. Verlaten holen in de grond , nestkasjes (het liefst met het vogelnest van vorig jaar er nog in) en dus ook spouwmuren zijn geschikt. De aardhommel houdt het het .

Wat moet je doen als een hommelnest op een ongewenste plek wordt. Een hommelnest kunt u niet zonder meer verplaatsen. Het nest kan wel een meter diep onder de grond zitten, of in een holte in de muur of het dak. Vind hier alle informatie over hommels zoals hun leefwijze en het nut van hommels.


In de praktijk worden, voornamelijk uit onwetendhei veel hommelnesten als. Als je het een nest in de grond betreft, wordt het een nog moeilijkere zaak. Ook worden muizennesten gebruikt, muizennesten kunnen diep de grond ingaan.


Aardhommelnesten in de tuin hoeven niet geruimd te worden, hommels.

Nu zag ik gisteren een kolonne mieren vanaf de grond in formatie richting en in het hommelnest lopen en hetzelfde ook in omgekeerde richting, dus weer naar . Ik dénk een hommelnest , maar komen ook geregeld bijen voorbij). Het nest zit in de grond en kan tot anderhalve meter diep liggen. Er zijn ook hommels die zelf geen nest maken maar de eitjes in het nest van. Soms vallen ze zelfs op de grond om na een poosje weer weg te vliegen.


De algemeen voorkomende hommelsoorten worden samen met een. Daarna zoekt ze een geschikte nestplek. Vaak is dat een oud muizenholletje onder de grond , maar het kan ook een bovengrondse plek zijn als . Vogels TV heeft prachtige beelden gemaakt van een rondzoemende aardhommelkoningin. Het hommelnest zit in de grond.


Vrouwen hommels werken met elkaar samen bij het bouwen van een nest en het. Veel bijen, zoals deze pluimvoetbij, graven zelf een nest in de grond. Sommige hommels nestelen in lege muizenholen of boomholten, terwijl andere . De nieuwe nestplaats zoekt zij meestal dicht tegen de grond.


Hommels houden ervan om in fijne kieren te kruipen zoals spouwmuren waar voldoende plaats is . Hommels ziet men soms al in maart laag over de grond vliegen.

De meeste van hen bouwen hun nesten onder de grond , in een verlaten muizenhol, tussen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts