maandag 14 mei 2018

Lipstick plant laat bloemen vallen

Lipstickplant laat bloemen vallen. De plant hangt in een hoek waar ramen voor . Een plant die al vele decennia in onze huiskamers hangt: de lipstickplant ( Aeschynanthus) met zijn op lipstick gelijkende bloemen. Ik heb een schitterende lipstickplant die vol op bloeit.


Het vallen van de bloemen wordt meestal veroorzaakt door te weinig water geven. Help, mijn plant laat blad vallen !

Aan de buitenkant lijken de effecten hetzelfde, verwelkende bloemen , gele bladeren, slechte groei. Na aanschaf van de Medinilla (meestal in knop of bloei) kan de plant zonder al teveel. De bloemen staan nu wijd open en beginnen af te vallen.


Normaal worden planten in het voorjaar verpot maar als de. De Aeschynanthus is een plant die niet echt massaal gekweekt wordt, maar. De hangplant baadt eveneens in bloemen maar die zijn aanzienlijk kleiner en . Wanneer we deze prachtige plant in een plantenzaak ziet bloeien dan is het.


De bladeren vallen binnen weken na aankoop van de plant al af. Hallo Ivo, Laatst hadden jullie het over de lipstickplant.

De Pachira laat ook zijn blad vallen wanneer de plant op de tocht staat, maar meestal is . Als je plant te weinig water krijgt, verdrogen de bladeren en vallen daarna af. Laat de plant daarna uitlekken voor je hem weer in de sierpot zet. Ontbrekend: bloemen Waarom Krijgt Mijn Plant Gele Bladeren?


Het kan ook zijn dat je de plant net te laat water geeft. Rond de kerst gaan de knoppen open en komen er prachtige bloemen. Als de grond te droog is zullen de knoppen van de plant vallen , en gaat de plant verwelken.


Verplaats de plant dan niet meer, want hij houdt niet van verandering en laat dan zijn bloemknoppen vallen. Verwijder de uitgebloeide bloemen regelmatig, dat stimuleert de plant om andere bloemknoppen uit te laten groeien. Gezonde kamerplanten hebben niet snel last van plagen. Niet in geopende bloemen spuiten.


Er zijn zoveel verschillende vetplanten en ze moeten allemaal op een andere manier onderhouden. Bij de kleinste aanraking vallen de balderen al af. De Sedum morganianum heeft blauwgroene bladeren en haar bloemen zijn rood. Het lijkt net alsof de randen van de bladeren lipstick op hebben. Je kerstster kan daarop reageren door zijn blad te laten vallen.


Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in enigszins opdrogen. Een heel bijzondere kleur: opvallend sterk, bijna lipstick -achtig, glanzend fel roze dat toch ook nog variatie toont.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts