woensdag 30 mei 2018

Vlinder oranje met zwarte stippen

Met zijn zwarte , oranje en witte kleurschakeringen is hij gemakkelijk te . Distelvlinders zijn grote vlinders en met hun oranje - zwarte tekening erg opvallend. Het herkennen van vlinders en rupsen is soms niet eenvoudig. Bekijk de verschillende families, lees hoe je een rups kan determineren en wat een microvlinder.


Een vlinder in je tuin, maar je weet niet welke? Deze kaart toont in één oogopslag de meest voorkomende vlinders.

Zo zie je het verschil tussen de kleine vos . Het is een oranje vlinder met zwart oogjes en daarin nog een kleine witte stippen. Het oranje zandoogje kun je vanaf begin juli tot eind augustus zien vliegen. Herken de tien vlinders in de tuin die het meest gezien worden.


Een grotendeels bruin- zwarte vlinder , met een brede oranje band op beide vleugels. Andere opvallende kenmerken zijn de drie stippen in het midden van de. De atalanta is een zwarte vlinder met oranje strepen op zowel de . De distelvlinder is oranje met zwarte en.

Het artikel symbool van de vlinder op mijn blog wordt dagelijks heel veel gelezen en. De vlinder was zwart met oranje en witte stippen. Maar de zilvervlek heeft een zwart gekernde witte stip op de onderste. Zie je in bossen en houtwallen een bruine vlinder met gele stippen vliegen, dan heb je vrijwel.


De boserebia is een donkere vlinder met opvallende oranje vlekken op. De grote parelmoervlinder is oranje met op de bovenvleugels zwarte stippen en vlekken. Op de onderzijde prijkt een aantal witte of zilveren . Kenmerkend voor deze vlinders zijn de oranje vleugels, waarbij aan de top van de voorvleugels zich een zwarte driehoek met witte vlekken bevindt.


Aan de bovenzijde mist deze soort de karakteristieke witte stippen. Deze vlinder dankt zijn naam aan de oranje vleugelpunten, want verder is het dier wit met zwart -gele vlekken op de onderkant van de vleugel. Het Bruin Blauwtje mist een zwarte stip dichtbij de vleugel basis van de. Anders dan het Icarusblauwtje heeft hij geen oranje stippen onderop de vleugels.


Zwarte stippen met witte rand olijfgroene vlekken oranje vlekken. Soms zie je een blauwe vlinder vliegen en kun je niet determineren. Van helder blauw, groen en vurig oranje -rood.


De onderkant van de vleugels hebben een zilverwitte tot lichtblauwe kleur met her en der zwarte stippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts