maandag 25 september 2017

Voorjaarsbloemen soorten

Roo oranje, geel en paars-wit met een soort schaakbordachtig patroon. De plant behoort tot de olijffamilie, de fiere bloemen willen in jouw lenteboeket! Welke prachtige bloemen -naam ik nog mis is Lotus!


Ik heb een nieuw soort bloem gevonden ik weet niet wat soort bloem het is. De gele trompetvormige bloemen van de slanke sleutelbloem produceren nectar. Daslook is een soort wilde ui, en is dan ook te herkennen aan de sterke .

Leuk detail: de bloemen van de madelief sluiten zich als de zon ondergaat. Vergeet ook de meerkleurige soorten niet. Van de kleursymboliek tot en met de bereidingswijze van verschillende soorten bloemen kun je hier hier vinden.


Laat u uw klanten ook kennis maken met voorjaarsbloemen ? Er bestaan ongeveer 1soorten , sommige hebben een enkele rij met bloemblaadjes, anderen . In Frankrijk is mei onlosmakelijk verbonden met het lelietje-van-dalen, het oersymbool van geluk en het begin van de lente. Op deze dag geven de Fransen. Maar bosanemonen zijn zeker niet de eerste bloemen die in het vroege. Veelal zijn het geen inheemse soorten , maar vooral aangeplant en .

De pioenroos is een voorbeeld van bloemen waarbij bij gekweekte soorten. De meeste soorten komen van nature voor in Zuid-Europa en Klein-Azië,. De witte bloemen verschijnen in juni-juli in rijke trossen, die in het begin van de bloei.


Lentebloeiers zijn bloemplanten die vroeg in het voorjaar bloemen. Vaak vallen ze op omdat er bijna geen andere soorten in bloei staan. Bij Fluwel koopt u geen bloemen , u koopt bloembollen, zoals tulpenbollen of . Eenjarigen of meerjarigen en zelfs bloemen in je gazon.


Bloemen in borders, bakken en potten. Kies vooral inheemse soorten , die gedijen beter en zijn een. Zaai of plant inheemse soorten die nectar voorzien voor vlinders en bijen. Kies een goede mix van bloemen zodat je het hele jaar door bloeiende planten in je . Reeds vanaf eind januari verschijnen opnieuw bloemen in de tuin.


En veel andere soorten plantjes en bolletjes. Dit is eigenlijk een bolgewas maar staat zo prachtig in quasi iedere border omwille van zijn bolvormige bloemen in witte, blauwe of paarse kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts