dinsdag 26 september 2017

Levenskenmerken

Uitleg over de levensverschijnselen van biologie in deze animatie op biologiepagina. Leven dood en levenloos. Biologie betekent: leer van het leven.


Je noemt iets levend als het alle levenskenmerken of levensverschijnselen vertoont. Een levend wezen noem je een .

Wanneer de levenskenmerken niet aanwezig zijn, is iets dood of levenloos. Iets wat dood is, heeft geleefd maar doet dat nu niet meer. Een organisme dat geen levenskenmerken meer vertoont is dood. Iets dat nooit heeft geleefd noem je levenloos.


De natuur bestaat uit zowel levende als niet . Bekijk het volgende filmpje. In het filmpje zie je twee hondjes.

Eén hond leeft, de ander leeft niet. Wat is eigenlijk het verschil, waardoor . Dieren bewegen op verschillende manieren: lopen, vliegen, zwemmen, kruipen. Planten bewegen ook, bijvoorbeeld een bloem . Wat betekent levenskenmerken ? Hieronder vind je een betekenis van het woord levenskenmerken Je kunt ook zelf een definitie van levenskenmerken. Geef bij ieder nummer aan om welk levenskenmerk het gaat Bron: nectar.


KENMERKEN EN VARIATIES Eigenschappen van elk individu binnen in bepaalde groep Verschillen van eigenschappen van individuen binnen een bepaalde . Een sluitende of bevredigende definitie van leven is moeilijk te geven. Het belangrijkste probleem daarbij is, dat het nog niet. De grootte kan zeer verschillend zijn. In de informatie zijn enkele levenskenmerken genoemd. Schrijf twee levenskenmerken op die niet in de informatie staan.


Als vader uitgaat wordt vader goed bezopen. Als = Ademhalen Vader = Voortplanten Uitgaat = Uitscheiden Wordt = Waarnemen Vader = Voeden Goed =.

Geluk, tevredenheid met het leven, met vrije tij met sociaal leven Frequentie van sociale contacten, vrijwilligerswerk, verenigingsdeelname. De mens heeft net als alle andere organismen een aantal levenskenmerken , waarmee hij zich onderscheidt van alles wat levenloos is. Geef in het konijn zoveel mogelijk uitwerkingen van alle vijf de levenskenmerken. Dit worden levenskenmerken genoemd.


Voorbeelden van levenskenmerken zijn: voeden, ademhalen en waarnemen. Welke van onderstaande begrippen is . Wat zijn levenskenmerken of een ander woord levensverschijnselen? Het zijn er noem er zoveel mogelijk. Wanneer iets de levenskenmerken vertoont, mag het levend genoemd worden. Ieder organisme vertoont levensverschijnselen.


Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts