woensdag 20 september 2017

Hoe plant een teek zich voort

Om zich te kunnen ontwikkelen en zich voort te planten heeft de teek bloed nodig. En daarbij heeft een teek in zijn leven drie gastheren nodig, in drie fases van . Voor elk van deze stadia heeft de teek bloed nodig. Klik hier of op onderstaande afbeelding om erachter te komen hoe je een teek verwijdert. Hoe plant een teek zich voort ?

Ze planten zich dus seksueel voort. De teek ontwikkelt zich van larve tot nimf en vervolgens tot een volwassen teek. Mooi filmpje over hoe een teek te werk gaat, leeft en voortplant : . Een tekenleven kent drie fases: larve, nimf en volwassen teek.


Teken hebben bloed nodig om zich voort te planten. Voor de ziekte van Lyme geldt: hoe langer de teek vastzit, hoe groter de kans dat de bacterie die de . Als een teek een mens of dier vindt, zal hij zich in de huid boren met zijn. Hij kan dan een poos leven van het opgenomen bloed en zal zich voortplanten.

Dat de teek een vervelend beestje is, weet je ongetwijfeld al. Bevinden ze zich eenmaal op een mens, dan kruipen teken graag naar een warm plekje. Vanuit daar kunnen ze via de planten op je klauteren als je aan het tuinieren bent.


Life_cycle_of_ticks_family_ixodidae_nl. PNG,ow:30pt:upload. Dermacentor-man-vrouw-300x168. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Ixodes_hexagonus_ 28aka 29.


Dit wil zeggen dat ze een gastheer nodig hebben om zich voort te planten. De hoofdgastheer van de teek is het hert, de ree, de egel of het konijn. Hoe bescherm ik mijn huisdier tegen teken?


De teek draagt de bacterie niet meteen over nadat hij zich vastbijt. De klachten die daaruit voort kunnen komen zijn in . Ook hebben ze bloed nodig om zich voort te planten. Hoe langer de teek blijft zitten hoe meer kans dat een ziekte het slachtoffer . Wat is dit voor een beestje?


Hoe ziet dit beestje eruit?

Op zich is dit niet zo gevaarlijk maar teken kunnen ziektes overbrengen die heel . Hoe groot is de kans dat een teek je besmet met de ziekte van Lyme? Om zich voort te planten , heeft een teek bloed nodig. Hoe sneller de teek wordt ver-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts