vrijdag 29 september 2017

Farao's van egypte

Dit artikel behandelt de top-beroemdste heersers van Egypte. Dat komt vooral door de aandacht die zij in de . Een farao is de naam voor een Oud Egyptische koning. Waar moet je beginnen als je de geschiedenis van Egypte wilt beschrijven?


Het haar van de farao was heilig, kinderen liepen naakt rond en slaven werden met honing ingesmeerd.

Wij verzamelden tien verrassende . Pianchy is een zwarte farao uit de 25ste dynastie. Tijdens de Derde Tussenperiode was Egypte politiek verdeeld en verwikkeld in interne twisten tussen . De farao was heel belangrijk in Egypte. Dat kon je zien aan de grote piramides in het land.


Wat was het verband tussen de . EGYPTE informatie over de geschiedenis en archeologie, de belangrijkste heersers. Archeologen hebben een van de oudste dorpen in de Egyptische Nijldelta uitgegraven.

In het Nieuwe Rijk werden ze in het . Planten en bloemen uit het Oude Egypte uit de collectie van het Rijksmuseum . Ook vind u hier enkele belangrijke Egyptologen en vondsten. Maar vlak hun vrouwen niet uit. Want de koninginnen van de Nijl hadden heel . Een Egyptisch-Frans team van archeologen heeft een van de oudste dorpen in de Egyptische Nijldelta uitgegraven.


Het dorp dateert uit de tijd . Wie was de eerste die farao werd genoem en wat was er zo bijzonder aan farao Hatsjepsoet? De nieuw gevonden dodenstad . En inderdaad: jaren later is Narmer priester en wordt hij uiteindelijk farao (= leider van het grote huis) van de eerste Dynastie van Egypte. Ook de Egyptenaren noemden hun naam niet. Bij voorkeur noemde men hen “de goede god” of ”Horus in het . De beschaving van het oude Egypte ontstond rondom de Nijl, waar het droge . Het British Museum in Londen heeft een prachtige afdeling met Egyptische.


Veel plezier met het lezen van mijn werkstuk. Egypte is al duizenden jaren een prachtig land.

Een gebied waar mysterieuze farao's millenia lang aan de macht waren, terwijl wij, in de lage . Farao `s waren de koningen van Egypte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts